28 octombrie 2021
No menu items!

Nu vă speriați dacă o să vedeți sute de camioane cu material lemnos prin Prahova!

Cele mai vizualizate articole

Nu e vorba de transport ilegal, nici de vreo afacere oneroasă. Vântul din ultima vreme a doborât, numai în zona Cheia, copaci în cantitate de peste 53.000 de metri cubi.

Tocmai de aceea ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost prezent miercuri, 15 aprilie, la Cheia, unde, din cauza vântului peste 53.000 de metri cubi de material forestier au fost doborâți într-o singură noapte. Ministrul a precizat că tot acest material lemnos trebuie scos din zonă, pentru că există chiar riscul de a fi afectată și partea de pădure sănătoasă. Ministrul atenționează că pentru a se elibera zona de acest material lemnos, care poate fi folosit în industria de profil, se vor folosi minimum 1.200 de camioane! Ministrul Alexe a declarat că aceste camioane, care vor transporta materialul lemnos, ar putea crea o nouă, dar falsă, isterie:”aceste transporturi ar putea crea iar panică în rândul populației, că este vorba de lemn tăiat ilegal, că este tăiat cu acordul autorităților… vreau să-i asigur pe români că, atât eu ca ministru, cât și toți ceilalți implicați, din minister, Romsilva și Garda de Mediu, suntem preocupați de starea pădurii, de soarta pădurii și, mai ales, să nu avem tăieri ilegale! În această perioadă avem operatori economici, care exploatează această masă lemnoasă doborâtă de vântul puternic”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul a făcut un apel către toate instituțiile din subordinea ministerului de Interne să verifice toate transporturile de material lemnos, iar acolo unde se constată că se acționează ilicit, ilegal, să se ia toate măsurile necesare, astfel încât cei aflați în neregulă să răspundă în fața legii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DOSARUL VACCINĂRILOR FICTIVE/INTERCEPTĂRI- „OAMENII NU VREA ÎNŢEPAŢI, VREA PATALAMAUA”

Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH