Toate cifrele comunicate oficial au fost verificate independent de presa locală și rețelele de corespondenti județeni. Nu e niciun secret ca acestia au suficiente relatii in zona prefecturilor și a direcțiilor județene de sănătate.
Concluzia generală , după centralizarea verificărilor independente arată ca cifrele reprezentând cazurile detectate pozitiv, numărul deceselor și al vindecărilor au fost cele corecte in fiecare județ ,fără abateri semnificative.
O singura cifra comunicată oficial ridica mari semne de întrebare și anume cifra cadrelor medicale diagnosticate pozitiv, deoarece verificările din mai multe județe au stabilit ca aceasta este diminuată in comunicarea oficială.
De exemplu la Prahova, din 50 de cazuri confirmate (cifra riguros corecta) 10 sunt cadre medicale și nu unul singur așa cum apare in comunicarea oficială.
La Argeș, 18 cadre medicale depistate pozitiv nu apar in comunicarea oficială deși numărul total este anuntat corect.
Și exemplele pot continua.
Greu de înțeles care ar fi motivul pentru care autoritățile ar dori sa ascundă procentul real de cadre medicale din total îmbolnăviri. Cu ce ar influența moralul populației faptul ca dintre cei infectați sunt 17% cadre medicale și nu 13% așa cum apare in comunicarea din 16 Aprilie?
Este deja clar ca focarele ,mai mari sau mai mici ,sunt localizate in spitale și cămine de bătrâni, nu in populație și nici măcar in centrele de carantina instituționalizată.
Este statistic logic ca peste 50% dintre diagnosticați pozitiv sa fie personal medical și pacienții acestora.
Poate a fost doar o neglijența de comunicare dar solicitam grupului de comunicare strategica sa corecteze și aceasta cifra statistica la următoarele raportări.
Încrederea cetățenilor este fundamentala in aceasta perioada dificila pentru întreaga societate.