29 noiembrie 2023
No menu items!

” REMDESIVIR”  – MEDICAMENTUL  PENTRU TRATAREA COVID-19 A AJUNS ȘI IN ROMÂNIA

Cele mai vizualizate articole

REMDESIVIR , medicamentul produs in SUA , despre care specialiștii epidemiologi americani spun ca va fi inclus in schemele de tratament pentru tratarea afectiunilor cauzate de infectarea cu COVID-19, a ajuns și in Romania. Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a primit deja 110 flacoane din medicamentul injectabil și a semnat un protocol pentru utilozarea acestuia la pacienții critici. Remdesivir va fi folosit pentru 10 pacienți internați în spitalul timișorean.

Recent , preşedintele Agenţiei Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Roxana Stroe, a anuntat ca Remdesivir vor ajunge si la pacienţi de la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat ca : ” La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19. Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVID. Remdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelalte.”

Rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvernul SUA arată că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit un placebo. Aceste rezultate au fost apreciate si de doctorul Anthony Fauci, expertul in bolile infecțioase, in SUA .

“Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv clar semnificativ în diminuarea timpului de recuperare. Asta este foarte important”, a spus Anthony Fauci.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH