16 aprilie 2024
No menu items!

40.000 de hectare de păduri sunt sub protecție strictă! Ministrul Mediului a precizat că este în discuții cu primarii pentru reducerea poluării și ieșirea României din procedura de infrigement!

Cele mai vizualizate articole

Prezent la Cheia, ministrul Mediului, Costel Alexe, a dorit să anunțe că de astăzi, 40.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine se află sub protecție strictă. Județul Prahova deține aproape 8% din aceste păduri, cele mai multe, ca suprafață, sunt în Caraș-Severin- 26%:

De astăzi, 40.000 hectare de noi păduri virgine și cvasivirgine din România se află sub protecție strictă. Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafețe de atât și astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafețele pădurilor virgine și cvasivirgine puse sub protecție, până la finalul mandatului meu. Astăzi vă anunț că am reușit mult mai devreme ceea ce mi-am propus și cu o suprafață mult mai mare decât am estimat inițial. Avem pregătită licitația pentru studiile a încă 40.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine”, a declarat ministrul.

Referitor la planurile de măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de azot, ministrul mediului a precizat că, în ultima perioadă, multe administrații locale au investit în mijloace de transport în comun electrice, punctând că și Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului de Mediu, a avut anul trecut și va avea și anul acesta un program pentru finanțarea transportului electric în comun.

Întrebat ce se va întampla dacă administrațiile vizate de procedura de infringement nu respectă termenul celor patru luni, Costel Alexe a spus că exista riscul de a se ajunge la Curtea Europeană de Justiție, unde se poate da o condamnare, dar și sancțiuni financiare.

Trebuie menționat că sursa principală a NOx-ului este traficul. Vorbim aici de București, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, unde în ultimii aproximativ10 ani s-au înregistrat depășiri anuale pentru NOx. Am avut deja discuții, începând cu ziua de ieri, cu primarii acestor localități. Luni și marți vom avea consultări pentru ca, în termen de patru luni de zile, aceste administrații publice locale trebuie să transmitaă Comisiei Europene planul de măsuri, planul de acțiuni și ceea ce vor întreprinde pentru ca aceste limite să scadă, iar România, unde Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor este avocatul acestor administrații, să claseze această procedură de infringement”, a declarat Costel Alexe

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

ATENŢIE, PĂRINŢI! UN COPIL A DISPĂRUT DINTR-UN PARC DIN PLOIEŞTI! SFATUL POLIŢIŞTILOR

În această după amiază, în jurul orei 18.45, un bărbat a anunţat la 112 faptul că fiul prietenei sale,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies