14 aprilie 2024
No menu items!

LUDOVIC ORBAN : PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTA NU TREBUIE TRATATĂ POLITIC

Cele mai vizualizate articole

Premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic şi că este o propunere care are la bază o analiză a specialiştilor.

Ludovic Orban: ” Propunerea formulată de preşedintele României este susţinută de guvernul pe care-l conduc și are la bază o analiză care este făcută de specialişti. Este nevoie de starea de alertă pentru a putea menţine toate măsurile de protejare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor.

Încă există răspândire în comunitate a virusului. Interacţiunile între oameni au crescut exponenţial ca urmare a măsurilor de relaxare. A pune punct stării de alertă înseamnă, de fapt, punerea în pericol a sănătăţii cetăţenilor României. Dacă nu o să mai avem pârghiile de asigurare a respectării regulilor, nu o să mai putem frâna răspândirea virusului în comunitate. Mai mult decât atât, nu vom avea nicio pârghie pentru a interveni în focare, unde nerespectarea regulilor duce la îmbolnăvirea unui număr mai mare de oameni. În anumite companii, cămine de bătrâni, sate sau cartiere va fi imposibil să putem să dispunem carantinare sau măsuri de protecţie.

Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Din punct de vedere politic chiar pot să vă spun că nu este neapărat un avantaj.

Starea de alertă nu înseamnă înăsprirea condiţiilor, ci înseamnă continuarea, în mod organizat, raţional, a planului de relaxare pe care l-am pus la punct şi pe care îl aplicăm periodic din 15 în 15 zile.

O relaxare totală în momentul de faţă va duce la creşterea numărului de persoane infectate.  Orice creştere a numărului de infectări va duce la creşterea numărul de persoane care riscă să sufere un deces.

Vom apela la toate pârghiile constituționale și legale pe care le avem, pentru a păzi sănătatea românilor, indiferent ce vor face unele partide din Parlament, dar, repet, nu este o temă care trebuie politizată. Eu m-am ferit să o politizez și îi rog pe cei din Parlament să decidă în funcție de criterii și analize obiective, nu în funcție de un interes politic sau electoral de moment.

Cel mai eficient mijloc de protecție este masca, pentru că principalul mod de răspândire a virusului este prin particulele care circulă și care pot fi inspirate sau pot să atingă fața și, ulterior, să intre pe canalele respiratorii. Noi vom menține cât timp este necesar această măsură de purtare a măștii în spații închise sau când stăm în grupuri mari, în care suntem apropiați și riscăm să transmitem virusul. ”

Și președintele Klaus Iohannis susține prelungirea stării de alerta, cu măsuri mai relaxate dar cu obligativitatea purtării  mastii de protectie : ” Este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot trimite ordine care să vină în sprijinul medicilor. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari,(..) nu putem să ne târguim. Vedeți că sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, atunci vom avea o nouă fază de relaxare peste două săptămâni”, a declarat Iohannis.

Reprezentatii PSD și PRO ROMÂNIA au anuntat ca nu vor vota , in Parlament, legea de prelungire a stării de alerta .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MAȘINI DE EPOCĂ/ POVESTEA UNEI DUBIȚE VECHI, FOLOSITĂ LA CĂRĂTUL CARTOFILOR, TRANSFORMATĂ ÎNTR-O BIJUTERIE PE ROȚI

O dubiţă VW veche de 47 de ani, folosită de o familie din Harghita la căratul cartofilor, a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies