9 august 2022
No menu items!

INCEPE REGULARIZAREA PRÂULUI AZUGA IN ZONA ALUNECĂRII DE TEREN PRODUSĂ IN LUNA APRILIE CARE A LĂSAT 125 DE OAMENI FĂRĂ ADĂPOST

Cele mai vizualizate articole

     Dupa doua luni de la producerea alunecării de teren din Azuga care a afectat peste 10 hectare de teren , Ministerul  Lucrărilor Publice , Dezvolatrii si Administatiei Publice a  semnat , astăzi,  contractul pentru regularizarea pârâului Azuga. Valaorea lucrărilor este de aproximativ 11 milioane de lei și urmează sa fie finalizate in patru luni.

” Principala lucrare de punere în siguranţă a zonei construite o reprezintă canalizarea pârâului Azuga, într-o secţiune  betonată deschisă, amplasată la limita cartierului locuit, astfel încât curgerea liberă actuală a pârâului să nu fie afectată în timpul execuţiei, şi care să asigure atât scurgerea nivelului istoric al pârâului, cât şi eliminarea posibilităţii de eroziune a piciorului versantului afectat de alunecare. Lungimea acestei lucrări va fi stabilită pe teren de către proiectant, împreună cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii Apelor Române şi ai Ocolului Silvic, în funcţie de posibila extindere a alunecării de teren. Lungimea estimată a lucrării este de 562 m pe malul drept al pârâului şi de 468 m pe malul stâng al pârâului’, arată sursa citată.

         Finanţarea se va realiza de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).” – se precizeaza intr- un comunicat de presa al MLPDA.

         Reamintim ca in data de 10 aprilie, in localitatea Azuga, s-a produs o alunecare de teren pe versantul muntelui Sorica, aparţinând Casei Regale, în urma căreia peste 30 de case au fost avariate și  125 de persoane au fost evacuate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH