21 septembrie 2021
No menu items!

INCEPAND DE MÂINE SE REDESCHID BISERICILE- SLUJBELE SE VOR PUTEA TINE ȘI IN INTERIOR 

Cele mai vizualizate articole

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi, care se desfășoară la ora redactării acestei stiri,  prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat premierul Ludovic Orban. Printre măsurile de relaxare prevăzute pentru etapa următoare a stării de alerta se înscrie și redeschiderea bisericilor pentru sustinerea slujbelor religioase in interiorul lăcașelor de cult dar cu respectarea unor reguli și norme de siguranța .

În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a declarat premierul  Ludovic Orban.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Nu a fost afectată calitatea aerului în urma incendiului de la Lukoil

Agenția pentru Protecția Mediului Prahova precizează, printr-un comunicat de presă, că incendiul de la rafinăria Lukoil nu a afectat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH