20 mai 2024
No menu items!

INCREDIBIL! AVOCATUL POPORULUI A CONTESTAT DEJA LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ LEGEA DE IMPOZITARE A PENSIILOR SPECIALE APROBATĂ IERI DE PARLAMENT

Cele mai vizualizate articole

Avocatul Poporului, Renate Weber (ALDE), a atacat  la Curtea Constituțională legea adoptată ieri de Camera Deputaților privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România.

Curtea Constituţională a României a înregistrat sesizarea Avocatului Poporului  dar nu a anuntat, inca, un termen la care urmează să fie discutată sesizarea.

Într-o declarație pentru G4Media.ro, Renate Weber a explicat că a făcut acest demers deoarece consideră că beneficiarii de pensii speciale sunt discriminați.

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articolul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”, a susținut Renate Weber.

Camera Deputaților a adoptat, ieri, în calitate de for decizional, cu 307 voturi ” pentru ” și 1 vot ” impotriva ” (al deputatului Dorel Căprar, fostul lider al PSD Arad, înscris recent în PPU, partidul lui Dan Voiculescu) legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Legea prevede ca pensiile speciale cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 sa se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei sa se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MOTOCICLIST GRAV RĂNIT LA POIENARII BURCHII. VINE ELICOPTERUL SMURD

Un grav accident rutier a avut loc, in această seară, în comuna Poienarii Burchii. Din primele date, o motocicletă a...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies