30 septembrie 2023
No menu items!

Două coduri galbene și unul portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină!

Cele mai vizualizate articole

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două noi atenționări cod galben și una de cod portocaliu. Sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină și vânt puternic.

Prima avertizare cod galben intră în vigoare azi la ora 12.00 și expiră la ora 22.00. În intervalul menționat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

A doua avertizare cod galben este valabilă tot azi, pentru același interval orar: 12.00 – 22.00. De această dată este vorba despre vânt puternic în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei. Potrivit meteorologilor, vor fi rafale ce vor atinge, în general, între 55 și 75 km/h.

Atenționarea cod portocaliu intră în vigoare azi la ora 14.00 și expiră la ora 22.00. În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH