17 ianuarie 2022
No menu items!

DSP Prahova și Spitalul Județean nu pot face și testele pentru cei care vor să plece în vacanță în Grecia!

Cele mai vizualizate articole

Deși pe site-ul ministerului Sănătății au apărut ca și centre de testare COVID-19, unde pot apela cetățenii care pleacă pe cale terestră în Grecia, DSP Prahova și Spitalul Județean Ploiești nu vor putea efectua testele respective.

Cele două unități au deja mult prea multe teste de efectuat, pentru a mai face față și la cele venite de la cei care vor să plece în vacanță.

Conform  declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, dr. Violeta Tănase, aici se fac teste strict pentru pacienții care se prezintă cu simptome, iar la DSP este cam aceeași situație. O problemă ar fi și faptul că nu se pot face teste contra cost, toate testele făcute de cele două unități fiind decontate prin programul național de boli transmisibile.

Astfel că singura soluție pentru cei care au nevoie de aceste teste este să se adreseze centrelor de recoltare private. Costurile aici sunt în jur de 350 de lei pe test, iar rezultatele ajung între 24 și 72 de ore. Așa că asigurați-vă din timp unde faceți testele, pentru ca acestea să fie și în termenul cerut de autoritățile grecești. Începând cu 15 iulie pentru a intra în Grecia cu mașina, călătorii trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Camere de supraveghere în cimitirele din Ploiești

În cadrul demersurilor de modernizare a activității desfășurate în incinta cimitirelor, SGU Ploiești a achiziționat 105 camere de supraveghere...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH