25 octombrie 2021
No menu items!

Focar nou de coronavirus la Spitalul Județean!

Cele mai vizualizate articole

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce în Secţia Chirurgie 1 au fost depistate până acum 17 cazuri pozitive în rândul personalului. Astfel, cinci persoane de la Secţia de Gastroenterologie sunt infectate cu noul coronavirus.

Personalul depistat pozitiv a fost trimis către Secţia de Boli Infecţioase, internările în cele două secţii au fost sistate şi s-a dispus testarea tuturor pacienţilor de la cele două secţii. De asemenea, s-a dispus asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiilor (se sistează contractele cu medicii din afara secţiilor), sistarea activităţii secţiilor în Ambulatoriul de specialitate, testarea în regim de urgenţă a personalului secţiilor din Ambulator şi dezinfecţia terminală la nivelul secţiilor, în toate spaţiile, după externarea pacienţilor. Totodată, s-a dispus respectarea cu stricteţe a următoarelor: efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru; purtarea echipamentului de protecţie corespunzător activităţii desfăşurate; masca de protecţie va fi purtată, cu schimbare la 4 ore; se va respecta distanţa de 1,5 m între persoane în spaţiile comune; personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului; respectarea tuturor normelor de igienă; interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.

Amintim că un număr de 70 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost înregistrate în Prahova în ultimele 24 de ore, numărul total al celor infectaţi de la începutul epidemiei fiind de 1.253. În secţiile de terapie intensivă mai sunt internaţi 16 pacienţi, dintre care 14 sunt intubaţi.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH