27 iulie 2021
No menu items!

PERCHEZIȚII LA PROXENEȚII DIN PRAHOVA ȘI BUZĂU

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Buzău au descins, azi, în Prahova şi Buzău pentru destructurarea unei grupări de proxeneţi care acţiona în mai multe ţări din spaţiul european, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind estimat la 300.000 de euro. Persoanele vizate de cele 13 percheziţii sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania şi Marea Britanie. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi din Buzău şi Ploieşti.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceştia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituţia în folosul bănuiţilor pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveţiei şi în Marea Britanie.

Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracţională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituţia, de a selecta zonele şi locaţiile în vederea practicării prostituţiei, de a transfera în România prin interpuşi sumele de bani obţinute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziţii în ţară. Astfel, din foloasele patrimoniale obţinute ilegal, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziţionate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei şi 7.690 de euro) şi medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Juniorul României, David Popovici, la 2 sutimi de medalie!

O finală extraordinară a celui mai tânăr component al echipei olimpice din România. David Popovici a fost la... 2...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH