21 aprilie 2024
No menu items!

PERCHEZIȚII LA PROXENEȚII DIN PRAHOVA ȘI BUZĂU

Cele mai vizualizate articole

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Buzău au descins, azi, în Prahova şi Buzău pentru destructurarea unei grupări de proxeneţi care acţiona în mai multe ţări din spaţiul european, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind estimat la 300.000 de euro. Persoanele vizate de cele 13 percheziţii sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania şi Marea Britanie. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi din Buzău şi Ploieşti.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceştia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituţia în folosul bănuiţilor pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveţiei şi în Marea Britanie.

Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracţională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituţia, de a selecta zonele şi locaţiile în vederea practicării prostituţiei, de a transfera în România prin interpuşi sumele de bani obţinute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziţii în ţară. Astfel, din foloasele patrimoniale obţinute ilegal, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile percheziţionate au fost ridicate înscrisuri, bani (21.900 de lei şi 7.690 de euro) şi medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

“Excursia Anului”- 550 de elevi sinăieni vor petrece o zi la București

“Cu bucurie și entuziasm, am pregătit “Excursia Anului 2024”. Este deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Paștelui, să...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies