20 octombrie 2021
No menu items!

16 FOCARE COVID ACTIVE IN PRAHOVA -IN TOT JUDEȚUL MAI SUNT DOAR 28 DE PATURI LIBERE

Cele mai vizualizate articole

Un număr de 16 focare de COVID-19 sunt active la acest moment în Prahova, şase dintre ele fiind în instituţii publice. Una dintre instituţiile în cauză este Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti unde, din datele actuale, există două focare la secţiile Chirurgie 1 şi Gastroenterologie. Astfel, până la acest moment au fost testate pozitiv 20 de persoane la Chirurgie 1, fiind vorba despre un medic, opt asistente medicale, nouă îngrijitoare şi doi brancardieri, alte cinci persoane fiind infectate la Gastroenterologie, respectiv trei asistente medicale şi două infirmiere. Reamintim că Secţia de Interne este în continuare închisă, în condiţiile în care doar un medic de aici a ieşit negativ la testul COVID, astfel că linia de gardă nu se poate organiza.
În afara problemelor pe care virusul le-a provocat în rândul personalului, spitalul se confruntă şi cu lipsa cadrelor medicale, atât la ATI, cât şi la UPU şi Interne.
În plus, capacitatea de testare a spitalului este cu mult depăşită, astfel că pacienţii aşteaptă chiar zile întregi în izolatorul SJU rezultatele testelor COVID.
Din cele 237 de paturi alocate celor infectaţi cu noul coronavirus în Prahova, 28 sunt libere la acest moment.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Alte 9 unități de învățământ prahovene intră în sistemul online

În urma ședinței CJSU Prahova de astăzi a fost aprobată o nouă Hotărâre, prin care au fost trecut în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH