10 august 2022
No menu items!

Petiție pentru includerea Ploieștiului pe lista localităților afectate de poluarea industrială!

Cele mai vizualizate articole

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a inițiat o petiție pentru includerea municipiului Ploiești și a localităților din zonă să facă parte din seria orașelor enumerate în legea 163/2020, ca oraș grav afectat de poluarea industrială, iar cetățenii acestui oraș, în marea lor majoritate cu probleme de sănătate datorate poluării industriale, să beneficieze de drepturile ei în mod nediscriminatoriu, conform Constituției României și a legilor de protecție sociala în vigoare.

Petiția este adresată Președintelui României, Parlamentului, miniștrilor Sănătății, Muncii, Justiției și Mediului.

Semnatarii petiției precizează că Ploieștiul se încadrează în prevederile legii deoarece: ”municipiul Ploiești, este inconjurat de poluatori puternici, ale caror noxe deversate în aer, în apa și în sol au efecte grave asupra sanătății cetățenilor. Practic, legiutorul a omis faptul că Ploieștiul este ”beneficiarul” unei poluări istorice de 163 de ani!

Aceste rafinării au funcționat și pe vremea comuniștilor, iar după vânzarea lor către agenții economici străini, nu au beneficiat de programe de ecologizare reale, ele fiind o continuă sursă de îmbolnăviri cronice, letale, pentru ploieșteni. Boli grave precum cancerul, afecțiuni respiratorii, problematici neonatale, leucemia în stadii agravante mai ales la copii, au o frecvență foarte mare în Ploiești și în localitătile înconjurătoare.

Pe lângă rafinăriile mai sus menționate, orașul este supus poluarii continue și de către alți poluatori, mai noi și mai vechi, aceștia primind avizul de funcţionare pe proceduri simplificate, care nu sunt fundamentate în urma unor studii de impact asupra mediului sau a stării de sănătate a populației… Prin demersul pe care l-am inițiat, vă solicităm recunoașterea de drept a orașului Ploiești ca făcând parte din seria orașelor enumerate în legea 163/2020, ca oraș grav afectat de poluarea industrială, iar cetățenii acestui oraș, în marea lor majoritate cu probleme de sănătate datorate poluării industriale, să beneficieze de drepturile ei în mod nediscriminatoriu, conform Constituției României și a legilor de protecție sociala în vigoare”.

Conform legii 163/2020 persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).

Cei care doresc să semneze petiția o pot face accesând aici.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH