10 august 2022
No menu items!

BANI PENTRU FERMIERII DIN ZONA MONTANĂ. EI ÎŞI POT FACE ABATOARE DE CAPACITATE MICĂ

Cele mai vizualizate articole

Fermierii din zona montană pot accesa prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) bani pentru realizarea de abatoare de capacitate mică, fondurile disponibile anul acesta fiind de 13 milioane de euro. Cererile se depun exclusiv online pe site-ul AFIR până la data de 31 decembrie 2020, ora 16:00, sau până când, prin cererile depuse, se atinge plafonul maxim de 19,4 milioane de euro, care are în plus o rezervă de 50% din suma alocată.
„Pragul de calitate pentru proiectele care se depun în luna august este de 40 de puncte, stabilite prin cumularea criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul solicitantului (www.afir.info – investitii PNDR – sM 4.2 – Ghidul Solicitantului sM 4.2_2020 – abatoare montane). Finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mică capacitate în zona montană, în cazul în care acesta este realizat de către IMM-uri. Pentru grupuri de producători, cooperative  sau societăţi cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge până la 70%. Dacă este realizat de alte întreprinderi decât cele menţionate anterior, finanţarea PNDR va fi de maximum 40%. Fondurile nerambursabile acordate pentru o astfel de investiţie pot ajunge până la maximum 300.000 euro/proiect”, precizează AFIR.
Eligibile pentru finanţare sunt investiţiile în unităţi de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, care sunt amplasate în localităţi din zona montană, iar lista Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT) din aceste zone este publicată pe pagina de Internet a Agenţiei.
Capacitatea maximă de sacrificare a unui abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/zi şi încadrarea în 200 de capete/lună pentru porcine, ovine sau caprine şi de 40 de capete/lună pentru bovine.

( fotografie cu caracter informativ )

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH