10 august 2022
No menu items!

Iulian Dumitrescu: Criza gunoaielor din Prahova riscă să se transforme într-o criză de sănătate publică

Cele mai vizualizate articole

Candidatul Alianței PNL – USR – PLUS pentru şefia CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, alături de primarul comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Stănescu, face un apel, din partea PNL, pentru rezolvarea situației în privința serviciului de salubritate din mai multe localități prahovene. Vă prezentăm comunicatul emis de președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu:

Deoarece operatorul de salubritate nu ridică la timp gunoiul, locuitorii din Ploiești, Plopeni, Măgurele, Poenarii Burchii, Cocorăștii Colț, Sângeru, Bucov, Băltești, Bătrâni, Gura Vitioarei și din alte orașe și comune ale județului sunt disperați din cauza disconfortului creat, dar și pentru riscurile de sănătate asociate.

85% dintre cetăţenii comunei Gura Vitioarei au semnat contracte cu operatorul de salubritate, îşi plătesc la zi facturile, dar gunoiul tot nu se ridică. M-am săturat! Își bat joc de cetățenii comunei. Sunt perioade în care pur și simplu nu vin să ridice gunoiul deloc, iar în unele zile ridică doar tomberoanele scoase la poartă pe marginea drumului național, nu și de pe străzile laterale. Oamenii cred că primăria este de vină, dar noi nu avem nicio putere. Le-am făcut numeroase adrese celor de la Rosal, dar în afară de promisiuni nu s-a rezolvat nimic. Sunt probleme și la colectarea selectivă a deșeurilor”, susţine Gheorghe Stănescu, primarul interimar al comunei Gura Vitioarei.

Rezolvarea acestei situaţii care nu suportă amânare este responsabilitatea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, PSD-istul Bogdan Toader. Acesta are, conform articolului 16 din Statut, obligația reprezentării ADI Deşeuri Prahova şi a membrilor Asociaţiei în raport cu terţii – implicit, cu operatorul de salubritate care nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale.

Reamintim faptul că acest contract între ADI şi operatorul Rosal a fost semnat pe 13 septembrie 2016, devenind operaţional la 1 ianuarie 2017. Deloc întâmplător, succesiunea rapidă de evenimente a fost pusă în practică imediat după alegerea lui Bogdan Toader în funcţia de preşedinte de CJ şi în funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

Trebuie să împiedicăm ca județul să se umple, în scurt timp, cu mormane de gunoaie pe fiecare stradă, lângă şcoli, spitale, pe spaţii publice. Criza gunoaielor din Prahova riscă să se transforme într-o criză de sănătate publică. Îi cer președintelui PSD-ist al Consiliului Județean, Bogdan Toader, să ia măsuri. Acesta are de ales între a apăra interesele prahovenilor şi cele ale operatorului de deșeuri, iar el ţine cu cei care nu-şi respectă obligaţiile contractuale şi nu ridică gunoiul oamenilor. Ca să nu mai vorbesc de problema economiei circulare şi faptul că prahovenii plătesc printre cele mai scumpe servicii de salubritate din România. Mai mult, preşedintele CJ ţine captive cu forţa anumite localităţi în ADI Deșeuri Prahova, cărora nu le permite să iasă şi să se organizeze singure. Dacă PSD-iștii care conduc acum județul nu sunt în stare să rezolve problema până pe 27 septembrie, primul lucru pe care îl voi face ca Președinte de Consiliu Județean este să spun operatorului de salubritate: ori faceți curățenie într-o săptămână, ori plecați”, a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL – USR – PLUS pentru şefia CJ Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Bucureștean prins la volan sub influența substanțelor psihoactive!

La data de 9 august a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH