6 mai 2021
No menu items!

SITUAŢIE EXPLOZIVĂ LA UPU PLOIEŞTI! MEDICII SOLICITĂ AJUTOR PENTRU A EVITA MALPRAXISUL

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

 

Situaţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns la cote alarmante! În repetate rânduri, cadrele medicale de aici au tras semnale de alarmă cu privire la lipsa de personal sau a spaţiilor suficiente pentru izolarea suspecţilor de COVID-19. Acum, însă, situaţia pare să fi ajuns la limită, astfel că medicii au trimis o adresă către DSP, cerând ajutor şi implicarea tuturor forurilor competente pentru rezolvarea problemelor.

Astfel, cei de la UPU atrag atenţia asupra faptului că spaţiul din izolatoarele destinate suspecţilor COVID, care au, în mod normal, 17 locuri, adăposteşte de multe ori chiar peste 50 de pacienţi, iar condiţiile sunt departe de a fi unele bune. „Menţionăm că actualele izolatoare din UPU funcţionează într-un spaţiu impropriu, cu aspect deteriorat şi cu mobilier, instalaţii sanitare şi de oxigen necorespunzătoare cerinţelor, cu circuite nefuncţionale- deşi au fost făcute referate prin care au fost cerute remedieri ale acestor probleme”, spun medicii.
De asemenea, ei se plâng de o lipsă acută a personalului care trenează dinainte de epidemie şi care, odată cu creşterea fluxului de pacienţi, s-a acutizat. „Se cere în acelaşi timp ca personalul medical să răspundă la avalanşa de telefoane, să completeze fisele de prezentare ale pacienţilor, să facă nenumărate statistici şi în acelaşi timp să lucreze la cazuri, să trateze şi să supravegheze, fiind atenţi la funcţiile lor vitale, pacienţi cu afecţiuni grave: pacienţi agresivi, agitaţi, cu boli psihice sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau aflaţi în şoc sau în stop cardio-respirator, aceasta este reţeta sigură pentru un potenţial malpraxis, generând scandaluri imense de care va răspunde doar personalul implicat”, se menţionează în adresa trimisă către DSP.
Cadrele medicale pun întârzierile în diagnosticarea pacienţilor şi pe seama aparaturii insuficiente, ele spunând, de asemenea, că sarcinile de serviciu sunt extrem de multe, astfel că nu pot fi îndeplinite simultan nici măcar teoretic.
Astfel, cadrele de la UPU cer ca SJU să extindă spaţiile de izolare, să le reabiliteze pe cele existente şi să suplimenteze personalul UPU în acord cu nevoile existente şi cer ca laboratorul central al spitalului să aibă continuitate în preluarea probelor pentru testele PCR ale pacienţilor prezentaţi în UPU pentru a se stabili un diagnostic într-un timp cât mai scurt.
De asemenea, ei acuză spitalele suport că nu îşi îndeplinesc deplin rolul, spunând, de exemplu, că spitalul suport Câmpina trimite la UPU atât pacienţi suspecţi COVID, cât şi celelalte urgenţe, deşi are în structură Compartiment de Primire a Urgenţelor şi dispune de laborator, radiologie şi imagistică CT. „În acest caz, opinăm că personalul CPU Câmpina ar fi mult mai util în a ajuta UPU în situaţia actuală, în care deficitul de personal a atins cote periculoase pentru pacienţii noştri”, se precizează în adresa trimisă DSP.
Cadrele medicale ale UPU solicită DSP să determine spitalele suport din Prahova să îşi amenajeze un număr suficient de izolatoare, dar şi să îşi mărească număr de paturi pentru internarea pacienţilor COVID.
De asemenea, ei cer DSP să coordoneze distribuţia în spitalele suport din judeţ a cazurilor suspecte confirmate la UPU şi solicită altor spitale din judeţ să preia, să rezolve şi să interneze cazurile care nu intră în definiţia de caz suspect COVID şi care efectiv nu ar necesita trimiterea la UPU.
Tototdată, cadrele medicale de la UPU cer Serviciului de Ambulanţă să transporte suspecţii de COVID la toate spitalele suport din judeţ, care să îi primească prin camerele de gardă sau CPU, să le recolteze teste PCR şi să îi izoleze în secţii fără a-i mai trimite la UPU, iar pacienţii stabili, care nu intră în definiţia suspectului COVID, să fie duşi la spitalele orăşeneşti Sinaia, Urlaţi, Mizil, Vălenii de Munte, în funcţie de zonă, pentru o primă evaluare în urma căreia să se stabilească dacă într-adevăr este nevoie să fie aduşi la UPU

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

EVAZIUNE DE 25 MILIOANE DE LEI. DESCINDERI ÎN PRAHOVA

Poliţia Capitalei anunţă că sase percheziţii au loc la această oră în Bucureşti, Prahova şi Ilfov, într-un dosar de...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH