8 mai 2021
No menu items!

INCEPAND DE ASTĂZI, ÎNCA 5 SCOLI DIN PRAHOVA VOR INTRA IN SCENARIU 3 ( ROȘU ) CU PREDARE ONLINE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahovaîntrunit , astăzi, marți, 06 octombrie 2020, a decis schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unități de învățământ din județ ca urmarea a creșterii/scăderii ratei de infectare în localitățile unde se află aceste instituții sau ca urmare a confirmării ca fiind infectați cu noul coronavirus a unor elevi, cadre didactice și/sau alți angajați care au intrat în colectivitate.

  • Pentru Școala Profesională Bălțești și Grădinița cu program normal Popești (structură a Școlii Gimnaziale „Prof. Oprea Mihai“ Negoiești) se dispune desfășurarea, în intervalul 06.10.2020 – 09.10.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova. Cele două unități au funcționat, până la momentul prezentei Hotărâri, în Scenariul 3.
  • Pentru Școala Gimnazială Telega se dispune desfășurarea, în intervalul 06.10.2020 – 09.10.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2), la propunerea consiliului de administrație, avizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova. Măsura vine pe fondul creșterii ratei de infectare în comună.
  • Pentru Grădinița cu program prelungit nr.5 Vălenii de Munte (structură a Grădiniței nr.1 Vălenii de Munte), Școala Sanitară Postliceală „Regina Maria de România“ Ploiești (anul al III-lea, specializarea: asistent medical generalist), Școala Primară Concordia Ploiești, Școala Gimnazială I.A.Bassarabescu Ploiești (o clasă de-a VI-a) și Liceul Tehnologic „Sfântul Apostol Andrei“ Ploiești (o clasă de-a VIII-a) se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile de la apariția cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate fie în rândul personalului angajat atât didactic, cât și nedidactic, fie în rândul elevilor.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menționate vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Hotărârea nr. 54/06.10.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.     Hotărârea CJSU nr. 54/06.10.2020 va putea fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.- se precizeaza intr- un comunicat de presa emis de Prefectura Prahova .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Cum începe școala de luni, 10 mai, în Prahova

De luni revin din vacanță și elevii din clasele terminale. Conform ultimelor date oferite de Ministerul Educației, de luni,...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH