13 mai 2021
No menu items!

”Vocea Prahovei” pleacă la … Slobozia!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Aflat la a IV-a ediție, Festivalul ”Vocea Prahovei” s-a desfășurat în condiții speciale, cu un public extrem de restrâns, cu păstrarea tuturor regulilor impuse de pandemie.

Spre norocul organizatorilor, Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova, competiția s-a putut desfășura pe scenă și nu online. Surpriza a fost că, deși într-o perioadă destul de dificilă, au venit concurenți din țară: Alba, Brașov, Ilfov, Ialomița. În total 28 de concurenți, pe două categorii de vârstă, au cântat câte două piese pentru a putea obține Trofeul Festivalului.

Coordonatorul artistic al Festivalului, solista, dar și profesoara de canto, Raluca Ocneanu, ne-a declarat că pentru acest an a fost o mare reușită că s-a putut organiza competiția, amânată din mai, și că acești mici artiști au avut curajul și dorința să se prezinte pe scenă și în ”bătălia” pentru marele premiu: ”Este o perioadă grea, atât pentru muzicieni, cât și pentru aspiranții la o carieră muzicală. A face un concurs de muzică online ar fi fost o mare pierdere. Vorbim aici de emoțiile scenei, dar și de calitatea sunetului. Chiar dacă am fost nevoiți să primim câte un singur concurent în culise, care să aștepte cu masca pe față să intre pe scenă, singurul loc unde nu se poartă masca, chiar dacă fiecare microfon a trebuit dezinfectat, chiar dacă o echipă întreagă a Centrului Județean de Cultură a trebuit să muncească în plus față de edițiile trecute, iată că am reușit. Muzica a învins! Iar bucuria de pe chipul tuturor concurenților, ne-a făcut și pe noi să ne simțim minunat”.

Din păcate, câștigătorul de anul trecut, Mihai Răzvan Constantin, nu a putut să fie prezent, din cauze medicale. Sperăm ca la ediția a V-a să vină alături de câștigătorul din acest an.

A fost muzică, de calitate, de genuri diferite. Dar… a fost și concurs. Și ca la orice concurs, s-au dat și premii. Premiul III a fost acordat: Diana Ștefania Panait (10-14 ani); Elena Maria Păcurar (15-20 ani); Premiul II: Iulia Bianca Ionescu și Maria Letiția Cosma (ambele din categoria 10-14 ani); PREMIUL I: Eduard Stoica (10-14 ani); Natalia Nică (15-20 ani).

Dacă timp de trei ediții Trofeul ”Vocea Prahovei” a fost câștigat de băieții, iată că anul acesta o tânără a cucerit Marele Premiu. Este vorba de Andrada Maria Ghiriduș, din Slobozia. Prestația sa artisitcă a fost una de excepție, atât publicul, cât și juriul fiind de acord că este o… VOCE! O voce caldă, cu înclinații de clasic și jazz.

Emoțiile s-au terminat, iar organizatorii se gândesc deja la ediția a V-a! Care, cu ceva noroc, s-ar putea desfășura la data devenită clasică, la sfârșit de primăvară.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Din 15 mai masca nu mai e obligatorie în aer liber! Se elimină și restricțiile de noapte!

Într-o primă etapă, din 15 mai obligativitatea purtării măștii de protecție nu va mai fi valabilă în aer liber,...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH