12 mai 2021
No menu items!

Dovezile refuzului finanțării Spitalului Județean de Urgență Ploiești, de către de Bogdan Toader -FOTODOCUMENTE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Iată documentele care atestă refuzurile sistematice ale lui Bogdan Toader, fostul președinte Consiliului Județean Prahova (CJPh), de a aloca fonduri Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) pentru ca acesta să fie pregătit să facă față Pandemiei.
Context: Spitalul Județean de Urgență Ploiești și-a căpătat renumele sinistru de ”spital al morții”. Legende, exagerări, ”bombe de presă”? Nicidecum! Dovezile au fost prezentate de-a lungul timpului atât de pacienți, de aparținătorii acestora, dar și de unele dintre cadrele medicale.

Ei, medicii, au avut curajul să își asume public dezvăluirile despre lipsurile majore din SJUP, despre managementul defectuos, dar și despre cum erau cheltuite sumele alocate, fie ele și insuficiente.
Pierderi de vieți omenești care puteau fi evitate, infecții intraspitalicești extrem de periculoase care au mutilat pacienți, medicamente și alte consumabile pe care pacienții erau nevoiți să le procure din exterior, deși ar fi trebuit asigurate de către spital. Acestea sunt doar câteva elemente care au dus la drame în rândurile pacienților.
În ultima vreme, conducerea pesedistă a județului, ajunsese să arunce vina pe presă pentru atât de desele relatări, deși toate erau probate. Toader și mafia PSD al cărei paravan era, încercau să acopere mizeria susținând că ”sunt doar campanii de denigrare, ale celor care doresc răul spitalului”.
Subfinanțarea era o realitate, dovada fiind că la începutul pandemiei magazia spitalului era goală. Și nu vorbim despre cea de la UPU, în care chiar președintele CJ de atunci s-a filmat, arătând cât de bine aprovizionată este, ci despre cea a spitalului, care trebuia să conțină adevăratul necesar.

Nu existau echipamente de protecție – costume, măști, viziere, nu existau medicamente esențiale, la chirurgie un bisturiu era refolosit de mai multe ori.
În aceste condiții, solicitările conducerii administrative a spitalului au mers spre aprobare către CJ Prahova. Nu erau bani, iar suplimentările de buget erau absolut necesare. ”Nu s-au identificat surse de venit pentru a da curs solicitării dumneavoastră”, sau ”nu înregistrăm încasări suplimentare la partea de venit și nu putem da curs solicitării dumneavoastră” sunt doar două dintre răspunsurile date de Bogdan Toader (foto documente la finalul articolului).
La doar câteva zile după ce prahovenii nu l-au mai votat pe Bogdan Toader, noua conducere a CJPh identificat o primă tranșă de 4.000.000 de lei disponibili în conturile instituției, dar pe care Toader nu a vrut să îi acorde spitalului.
Primul gest al lui Iulian Dumitrescu, noul președinte liberal al CJPh, a fost acela de a face o rectificare bugetară de urgență și de a vira banii în contul spitalului.
În doar o lună de la preluarea mandatului, Iulian Dumitrescu a alocat spitalului fonduri totale de 6.000.000 de lei. Printre altele, din acești bani au fost achiziționate instalații de oxigen și ventilatoare, dotări care fac diferența între viață și moarte pentru pacienții în stare critică.
De ce nu a făcut Bogdan Toader aceste lucruri? De ce a permis atâta vreme ca numele Spitalului Județean Ploiești să fie pentru cei mai mulți identificabil cu un loc al groazei? Iată întrebări la care șeful PSD Prahova este obligat să răspundă.
Nu pentru voturi, ci pentru memoria celor care au suferit nedrept aici.
Ca să înțelegeți atitudinea cinică, inumană, față de abordarea pandemiei Covid a lui Bogdan Toader cât a fost președinte al CJPh, urmăriți și filmulețul atașat.

Publicat de Î.I. ALEXANDRU HARALAMBIE- ŞTEFAN- HAŞ MEDIA la comanda PNL Prahova CUI Mandatar 11200025

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

”Arta conversației” a… plecat puțin!

Cea mai cunoscută romancieră contemporană a plecat dintre noi! Ileana Vulpescu, creatoarea ”Artei conversației” s-a stins din viață! Ileana Vulpescu...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH