17 aprilie 2021
No menu items!

DEŞEURI IMPORTATE ILEGAL DE O FIRMĂ DIN PRAHOVA, DEPISTATE ÎN PORTUL CONSTANŢA

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Deşeuri importate ilegal de o firmă din Prahova şi o alta din Bucureşti au fost identificate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în Portul Constanţa Sud Agigea.
Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile.

Astfel, ieri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au efectuat controlul fizic la cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea. Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia.
S-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deşeuri lemnoase, metalice precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).
De asemenea, în aceeaşi dată, poliţiştii de frontieră sub coordonarea aceluiaşi procurorul de caz, au mai efectuat controlul fizic asupra unui container, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, descărcat în Portul Constanţa Sud Agigea de pe o navă, pavilion Liberia. Containerul a fost încărcat în Canada.
În urma verificărilor s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală containerul figurează ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial, uzate, s-a stabilit faptul că, mărfurile erau de fapt deşeuri inutilizabile.
În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi importul ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.
În continuarea cercetărilor au mai fost identificate 50 containere, aflate în terminalul portului Constanţa Sud Agigea, precum şi alte 15 containere ce vor fi descărcate în cursul zilei de astăzi.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIESTI: UN BARBAT AMENINTA CA SE SINUCIDE

Un barbat ameninta ca se sinucide la Ploiesti! Omul s-a cocotat intr-un copac de pe domeniul public, la intersectia...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH