26 septembrie 2021
No menu items!

96 DE ANI DE LA NAŞTEREA ACTORULUI TOMA CARAGIU. ACTIVITĂŢI SPECIALE LA TEATRUL DIN PLOIEŞTI

Cele mai vizualizate articole

Mâine se împlinesc 96 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, cel care, vreme de 12 ani, a condus teatrul din Ploieşti, care îi poartă astăzi numele.

În acest context, conducerea instituţiei anunţă că, de la ora 11.00, cei care îl poartă în suflet pe marele maestru pot aduce un omagiu la statuia acestuia amplasată în scuarul din vecinătatea teatrului și la bustul din foyerul Teatrului „Toma Caragiu”.

Pe parcursul întregii zile, în foyer-ul principal al instituției va putea fi vizitată și o expoziție foto documentară alcătuită din imagini ce imortalizează o parte din marile roluri jucate de Toma Caragiu pe scena teatrului ploieștean sau a unor teatre bucureștene de renume. De asemenea, va putea fi urmărit un material video cu interviuri-mărturii ale unor personalități teatrale: Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Mălaimare, Mircea Diaconu.

Seara, de la ora 18.30, va avea loc spectacolul „Omul care a văzut moartea”, o comedie de Victor Eftimiu, versiune scenică Andreea Vulpe, regia Cristi Juncu.

Toma Caragiu s-a născut în anul 1925, la Hrupiști, în Grecia, într-o familie de aromâni, alături de care, în 1940, ajunge în România, stabilindu-se la Ploiești.

„De-a lungul întregii sale vieți, Toma Caragiu a demonstrat un devotament excepțional pentru teatru, dăruindu-ne povești și personaje interpretate magistral, sau scenete de un umor subtil, cu înțeles profund”, se arată într-un comunicat al teatrului din Ploieşti.

 

 

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH