26 septembrie 2021
No menu items!

PROIECT UNICAT LA PLOIEŞTI PENTRU PROMOVAREA LIMBII ROMÂNE

Cele mai vizualizate articole

Un proiect inedit de promovare a limbii române se va derula, începând cu data de 31 august, în municipiul Ploieşti.

Astfel, timp de o lună, în mijloacele de transport în comun şi în principalele instituţii ale municipiului, ploieştenii se vor putea bucura de o serie de reguli de exprimare corectă transpuse în glume şi în versuri scrise de Corina Popa, doctor în lingvistică.

Ziua Limbii Române şi iniţiativa „La Ploieşti, corect vorbeşti” vor fi sărbătorite marţi, 31 august, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, începând cu ora 18:30.

În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea celor două volume din „Jurnalul călătoriei lui Gramolino, COOLegere de gramatică”.

Invitaţii vor avea parte de o recepţie străjuită de flori, de muzică la vioară şi de şevaletele care vor găzdui greşelile frecvente de exprimare în limba română corectate şi explicate în texte scurte, cu rimă şi cu umor, de momente artistice şi de multe zâmbete.

Unic la nivel naţional, Proiectul „La Ploieşti, corect vorbeşti” reprezintă un demers educativ care îşi propune să promoveze exprimarea corectă şi să aducă în atenţia publicului larg beneficiile studierii noţiunilor de limba română.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH