26 septembrie 2021
No menu items!

CÎŢU LA PLOIEŞTI DESPRE CREŞTEREA SALARIULUI MINIM: EU ZIC CĂ PUTEM SĂ NE ÎNŢELEGM

Cele mai vizualizate articole

Premierul Florin Cîţu a spus, azi, la Ploieşti, că patronatele sunt cele care au făcut propunerea privind creşterea cuantumului salariului minim pe economie. El precizează că patronatele susţin o majorare cu 8 procente, iar sindicatele vor o majorare cu 10 la sută.

„Eu am spus de fiecare dată că trebuie să fie o formulă transparentă să ţină cont de condiţiile economice şi să fie o decizie pe care o luăm şi nu o mai schimbăm în fiecare an. Aveam două obiective în discuţia de ieri şi amândouă sunt atinse. Unu: salariul minim să nu mai fie un instrument politic şi de acord au fost şi patronatele şi sindicatele. Doi – şi aici surprinzător vă spun, propunerea creşterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate, deci a fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească. Aici, la procente, încă este o diferenţă nu foarte mare între patronate şi sindicate şi după ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an vom adopta”, a declarat Cîţu.

Întrebat despre procentele avansate în cadrul discuţiilor, premierul a răspuns: „Erau la patronate 8% şi în partea cealaltă 10. Eu zic că putem să ne înţelegem”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH