23 octombrie 2021
No menu items!

Nu a fost afectată calitatea aerului în urma incendiului de la Lukoil

Cele mai vizualizate articole

Agenția pentru Protecția Mediului Prahova precizează, printr-un comunicat de presă, că incendiul de la rafinăria Lukoil nu a afectat calitatea aerului, emisiile rezultate fiind dispersate de curenții de aer:

Azi 21.09.2021, ora 11:10, la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti a izbucnit un incediu. Incendiul s-a manifestat la inslalația Cocsare de pe platforma operatorului economic. Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a fost notificată și a detașat în zona de est a platformei industriale, laboratorul mobil din dotare și a efectuat măsurări privind calitatea aerului în timpul desfășurării incendiului pentru indicatorii specifici acestui tip de eveniment. În același timp a fost urmărită evoluția indicatorilor atât din stațiile Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului (R.N.M.C.A.) cât și din stațiile operatorului economic S.C. Petrotel Lukoil S.A.

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului împreună cu cea a agentului economic au evaluat situația de la fața locului din punct de vedere al impactului generat asupra mediului și au dispus măsuri urgente pentru limitarea fenomenului până la stingerea incendiului și îndepărtarea oricărui pericol.

În urma monitorizării din perioada manifestării incendiului nu au fost înregistrate depășiri pentru indicatorii măsurați și nu a fost afectată calitatea aerului în zonele populate, condițiile atmosferice favorizând dispersia emisiilor rezultate în urma incendiului”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIEŞTIUL- PE LOCUL 3 ÎN JUDEŢ LA INCIDENŢA CAZURILOR COVID

Municipiul Ploieşti a ajuns, azi, pe locul al treilea în judeţ după rata de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH