19 iulie 2024
No menu items!

VĂ MAI AMINTIŢI DE VIORICA PILICĂ? AVOCATA DIN DOSARUL LUI REBEGEA- CURATĂ CA LACRIMA

Cele mai vizualizate articole

Viorica Pilică, avocata condamnată în dosarul de corupţie al fostului şef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova Dumitru Rebegea, este, de azi… imaculată!

Tribunalul Prahova a admis o cerere formulată de aceasta şi a dispus, ca instanţă de fond, reabilitarea judecătorească a condamnatei.
„Prezenta hotărâre se va comunica, după rămânerea sa definitivă, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul evidenţă operativă şi cazier judiciar, pentru a se efectua menţiune despre intervenirea reabilitării”, se arată în decizia instanţei.
Rămâne de văzut dacă decizia va fi contestată şi care va fi hotărârea finală în acest dosar.

Reamintim că Viorica Pilică a fost eliberată condiţionat din închisoare în februarie 2016.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în noiembrie 2009, pe judecătorul Dumitru Rebegea, fost şef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului. Alături de Dumitru Rebegea au mai fost deferiţi justiţiei avocatul Viorica Pilică, de la Baroul Prahova, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită (două fapte) şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului (două fapte), Irina Sandu, Zamfir Sandu, interlop cunoscut sub numele de „Austrianu”, şi Eugen Martin, acuzaţi de dare de mită.
Potrivit anchetatorilor, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul avocatei Viorica Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro de la Irina Sandu şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a acestuia din urmă, cercetat în stare de arest preventiv.
Din banii pretinşi, în perioada iulie – octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma totală de 21.000 de euro, în două tranşe.
„De asemenea, inculpatul Dumitru Rebegea, în cursul lunii octombrie 2009, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Viorica Pilică, suma de 20.000 de euro de la Martin Eugen, iar în cursul aceleiaşi luni a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma de 9.000 de euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv. Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Dumitru Rebegea”, se arată în rechizitoriul DNA.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în acest dosar în mai 2013, Viorica Pilică primind o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, iar Dumitru Rebegea primind o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies