16 iulie 2024
No menu items!

Festival de Jazz în timp de pandemie!

Cele mai vizualizate articole

Filarmonica „Paul Constantinescu” organizează în perioada 20-24 octombrie 2021 a – XVI-a ediție a „Ploiești Jazz Festival”. Directorul Filarmonicii, Vlad Mateescu, a precizat că pentru a patra oară, acesta se va desfășura sub egida Ministerului Culturii și, sperăm, pentru a treia oară, sub auspiciile Familiei Regale a României.

Filarmonica ploieșteană manifestă un interes deosebit pentru acest gen de muzică poate și pentru că îi revine ca o datorie, știut fiind faptul ca istoria jazz-ului românesc a început în urmă cu peste 52 de ani, la Ploiești.

Anul acesta spectatorii vor putea participa la o ediție specială a „Ploiești Jazz Festival”, care aduce pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” nume mari, artiști consacrați ai jazz ului internațional.

Pentru că jazz-ul ne îndeamnă să fim neconvenționali, campania de promovare a „Ploiești Jazz Festival” se va desfășura în afara sălii de spectacole și cuprinde proiecte ca „Jazz in The Bus” (marți, 5 oct. ora 12.00, marți, 12 oct, ora 12.00) sau „Caravana Ploiești Jazz Festival” (sâmbătă, 9 oct, ora 18.00, sâmbătă, 16 oct ora 18.00). Luni, 11 octombrie, ora 19.00 este programat concertul „Violoncellissimo” – muzică jazz-rock, iar marți, 12 octombrie, de la ora 18.00 va avea loc Conferința „ROJAZZ 50 + 2”. În weekend-ul 15-17 octombrie sunt programate transmisii live ale concertelor din cadrul edițiilor anterioare ale Ploiești Jazz Festival pe pagina de Facebook. Sâmbătă, 23 octombrie, ploieștenii pot admira o expoziție de mașini de epocă în parteneriat cu Retromobil România – Esplanada Palatului Culturii. În perioada 1-24 octombrie, la Ploiești Shopping City și AFI Ploiești sunt deschise repozițiile de picturi realizate de elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, coordonați de doamnele profesor Rita Bădulescu, Liliana Marin, Adriana Brăileanu, Iulia Ignat, respectiv de Afișe cu „Istoria Jazz-ului”

Evenimentul va fi deschis miercuri, 20 octombrie, cu proiectul Hybrid Symphonic Jazz – Elena Mîndru (FIN) și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ploieștene. „Piano Day”, este programat să aibă loc pe 21 octombrie și îi va avea în prim plan Toma Dumitriu, Albert Tajti, Ion Baciu Jr., Sorin Zlat & Ploiești Jazz Trio.

Vineri, 22 octombrie, veți putea asculta Michael Acker Group (AUS) și Nicolas Simion Group (GER). Arcuș Trio (ROU) și Ploiești Big Band Jazz Society – dirijor Răzvan Cojanu vă dau întâlnire sâmbătă, 23 octombrie.

Cea de-a XVI-a ediție a Ploiești Jazz Festival se va încheia duminică, 24 octombrie, cu “I remember Johnny” – Cristian Soleanu Quintet și Tetris – Cătălin Milea Quartet, care o va avea invitată pe Ana Maria Roșu (voce).

Biletele, în valoare de 100 de lei/zi și abonamentele, care costă 400 de lei și sunt valabile în toate cele cinci zile ale Festivalului, se gasesc la casa dxe bilete a Filarmonicii sau online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/ploiesti-jazz-festival-2021-20-24-octombrie-2021/. Ploiești Jazz Festival va fi transmis integral online, iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/produs/bilet-virtual-transmisie-live-ploiesti-jazz-festival-2021-20-24-octombrie-2021/

ATENȚIE! În contextul cresterii incindenței cazurilor de SARS-CoV-2, participarea la concertele Filarmonicii „Paul Constantinescu” se va face în condiții speciale. Astfel, în funcție de momentul sosirii veți fi conduși de către voluntarii responsabili cu plasarea către locurile disponibile. Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada derulării concertului. Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies