29 noiembrie 2021
No menu items!

Ploiești Jazz Festival se află de acum sub Înaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane

Cele mai vizualizate articole

Ploiești Jazz Festival a primit aseară, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Palatul Regal din București, Înaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane.

La festivitate au fost prezenți directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu, directorul adjunct artistic Georgiana Frîncu și directorul economic, Adriana Tvardochlib, precum și viceprimarul Municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.

Înaltul Patronaj este acordat de către membrii Familiei Regale a României unor organizații, instituții sau unor evenimente cu caracter anual. Conferirea “Înaltului Patronaj” reprezintă o recunoaștere a calității unei organizații, instituții sau a unui proiect și reflectă totodată interesul acelui membru al Familiei Regale în domeniul respectiv. Înaltul Patronaj se acordă instituțiilor, organizațiilor și evenimentelor anuale a căror activitate se circumscrie Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a României. Onoranta disctincție, oferită de Majestatea Sa Margareta, vine după două ediții excepționale ale Ploiești Jazz Festival, desfășurate, de asemenea, sub auspiciile Familiei Regale a României. Momentul a fost cu atât mai emoționant cu cât a fost acordat în ziua în care s-au împlinit 99 de ani de la Încoronarea Suveranilor Ferdinand și Maria și în preajma aniversării Centenarului nașterii Regelui Mihai I.

”Sunt deosebit de onorat, ca în numele acestei instituții pe care o conduc vremelnic, Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploiești, organizator al Ploiesti Jazz Festival să primesc această distincție. Multumesc unei echipe frumoase, unor oameni frumosi si nebuni care au îmbrățișat și au suportat „nebunia” mea! Mai mult de atât mulțumesc celor care au încredere si ma sprijină în acțiunile desfășurate” – Vlad MATEESCU, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”

”Consecvenți misiunii de a susține inițiativele valoroase, reprezentanții Casei Regale a României susțin astfel deschiderea culturală a orașului Ploiești, reafirmând importanța educației ca motor de dezvoltare socială. Înaltul Patronaj acordat Festivalul Internațional de Jazz certifică rolul acestui eveniment în promovarea actului artistic relevant, statutul său de platformă de afirmare pentru tinerele talente și, din aceste motive, importanța sa în strategiile de dezvoltare. Îmbogățit de acest simbol, primul și cel mai longeviv festival de jazz din România ne amintește, într-o perioadă dificilă, că avem nevoie de repere statornice. Gestionăm cu responsabilitate criza sanitară, fără a uita că trebuie să construim, împreună, speranța. Echipa de organizare și-a continuat munca, înfruntând o perioadă de impredictibilitare, efort depus pentru pentru toți iubitorii de muzică jazz din Ploiești și pentru a asigura continuitatea actului artistic într-un oraș creativ, care mizează pe educație și pe cultură. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, i-a înmânat certificatul de Înalt Patronaj Regal Dlui Vlad Mateescu, Director al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și Director al Festivalului Internațional de Jazz. Un moment dedicat minunatei echipe a filarmonicii și tuturor celor care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul acestui eveniment” – Daniel NICODIM, viceprimar Ploiești.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH