29 iunie 2022
No menu items!

Nicolae Ciucă- premier desemnat! Vom avea guvern minoritar sau se va reface alianța de dreapta?

Cele mai vizualizate articole

După consultările de astăzi cu reprezentanții partidelor politice din Parlament, în vederea nominalizării unui nou prim ministru, Președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă.

” Am încheiat consultările cu partidele parlamentare. Discuțiile de astăzi au fost mai bune decât cele de zilele trecute. Este nevoie de un Guvern care să se ocupe de problemele care îi preocupă pe români.Avem nevoie de un Guvern cu puteri depline.Analizând întreaga situație, am decis sa-l desemnez în calitatea de prim ministru pe Nicolae Ciucă”, sunt fragmente din declarația Președintelui Klaus Iohannis. Premierul desemnat a precizat că va purta discuții cu toate formațiunile politice pentru a se putea ajunge la un nou guvern, care să fie validat de Parlament.

La consultări doar PNL a venit cu o propunere, cea a actualului ministru interimar al apărării, Nicolae Ciucă. Liberalii doresc un guvern minoritar, alături doar de UDMR. La rândul lor reprezentanții USR au declarat că nu vor susține un guvern minoritar, în timp ce PSD ezită să dea un răspuns clar dacă va susține un guvern minoritar. UDMR, deși susține o guvernare alături de PNL, nu prea s-a arătat entuziasmat de propunerea liberalilor, considerând că un fost ofițer de carieră nu ar fi bine văzut în funcția de premier de către forurile europene.

Nicolae Ciucă are la dispoziție 10 zile pentru formarea cabinetului și obținerea votului în Parlament.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH