Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au apelat la servicii ale intermediarilor fiind şi persoane importante. Zeci de persoane, inclusiv din alte judeţe, au venit în Prahova pentru a obţine documente false care atestau imunizarea, iar cadrele medicale inculpate în dosar foloseau termenul „reţetă” atunci când se refereau la certificate.
Printre zecile de persoane care au cerut certificate fictive de vaccinare anti-COVID se află membri au unui lot olimpic şi un subofiţer de la Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova.
Din reţea făceau parte un asistent de la centrul de vaccinare din Valea Călugărească, asistenta unui medic de familie din aceeaşi localitate şi un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acesta din urmă fiind o „sursă importantă de clienţi pentru sistemul de vaccinare fictivă”.
„Totuşi, la data de 14.07.2021, ora 15.17.54, cu o zi înainte de 15.07.2021, data de la care activitatea infracţională a fost transferată la CMI XX, XX îl întreabă telefonic pe XX dacă poate să mai ‘ţină pe loc oamenii’ încă o zi şi îi reaminteşte acestuia condiţiile ‘oamenii nu vrea înţepaţi (…) nu vrea decât patalamaua la mână (…) să apară în sistem că sunt vaccinaţi’ .
XX: Da, X!
XX: Ia zi! M-ai sunat!
XX: Ia fii atent, mai poţi să îi mai ţii până mâine pe loc?
XX: Pot să-i ţin pe loc, poţi să-i chemi…pot să le iau şi buletinele
XX: Ascultă-mă: lasă-mă pe mine până mâine, că am dat…am vorbit cu cineva şi zic: ‘oamenii nu vrea înţepaţi, ca să ştii, nu?! Nu vrea decât patalamaua la mână.’
XX: Da, da, fii atent, fii atent!
XX: Să apară în sistem că sunt vaccinaţi! Atât, gata, nu mai discutăm!
XX: Şi fii atent, mâine intru de muncă, eu, mâine dimineaţă.
XX: Lasă, că şi aşa stau şi eu până pe la 10-11.
XX: Ne găsim acolea
XX: Ne găsim de dimineaţă.
XX: Şi vorbim de dimineaţă, e bine?
XX: Exact! Da, X! Te pup! Ţine-i în stand-by acolo până mâine!
Din discuţiile telefonice purtate de cei doi, nu rezultă numele beneficiarilor adeverinţelor fictive, acestea fiind transmise fie personal, fie prin intermediul aplicaţiei Whatsapp”, spun procurorii.
XX: Îl sun p-ăsta într-una să-mi răspundă şi
XX: Pă cine, frate?
XX: Pă sărăcia de X
XX: Iară nu-ţi răspunde?
XX: Ba, mii-a răspuns, da’…că lucrează la ele, lucrează… Ardi-te-ar focu’, da’ cât oi lucra?
XX: Bă, spurcat e, să moară copiii mei!
XX: Ce vrei frate? N-ai ce să-i faci! Atâta cât suntem la mâna lui
XX: Da lasă-l dracu’. Vedem duminică cum facem. Le dau la ăia să completeze şi mergem peste el, îi punem banii în mână.
XX: Da, mă, îi pun. Da.
XX: Îi pun 3-600 de euro în mână
XX: N-am văzut aşa? N-am vorbit aşa?
XX: Da, frate. Îi pun 600 de euro în mână şi dă-I drumu’ mă şi fă-le! În două zile mi le-aduci! Le zic la ăştia trei zile”.