29 noiembrie 2021
No menu items!

PLOIEŞTIUL PRIMEŞTE „PLĂMÂNI VERZI”

Cele mai vizualizate articole

Municipiul Ploieşti primeşte, în următoarea perioadă, plămâni… verzi! Este vorba despre peste o mie de copaci care vor fi plantaţi în Parcul Municipal Vest și în alte zone din oraș.
Primarul Andrei Volosevici este cel care va da, mâine, startul campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.
Astfel, la ora 10.00, în fața sediului primăriei din Piața Eroilor nr. 1 A, edilul șef va planta primul copac în cadrul campaniei menționate, din dorința de a exprima respect pentru mediul înconjurător și de a îi determina pe ploieșteni să se alăture voluntar campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.
Derulată în colaborare cu Direcția Silvică Prahova, această amplă acțiune de plantare de copaci se va desfășura în câteva sesiuni și are ca obiectiv principal plantarea a 1000 de copaci la Parcul Municipal Vest și a altor câteva sute în alte zone din oraș.
Soluția cea mai eficientă pentru combaterea poluării atmosferice rămâne plantarea copacilor, a căror prezență, pe lângă o mai bună oxigenare a zonelor în care aceștia există, oferă și o stare de bine și relaxare pentru oameni.
Pentru început, voluntarii care s-au alăturat acestei inițiative vor planta mai mulți frasini și Albitia (arbori de mătase), în următoarele zone din municipiul Ploiești:
 Centrul Civic – sediul Primăriei municipiului Ploiești – 24 copaci;
 Zona Obor 10 copaci;
 Zona Sud 10 copaci;
 Zona Eminescu 10 copaci;
 Bariera București 10 copaci;
 Bereasca 10 copaci;
 Zona Nord: parc OZN 10 copaci;
 Zona Vest- parcuri și peluze 40 copaci.
Pentru a te alătura acestei campanii și pentru a primi permanent detalii despre acțiunile derulate de municipalitate, pe această temă, poți accesa următorul link web: https://www.facebook.com/groups/1063674780837622 .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA A PIERDUT BABELE ŞI SFINXUL ÎN FAVOAREA DÂMBOVIŢEI!

Disputa dintre Prahova şi Dâmboviţa care se poartă de ani de zile în instanţă cu privire la Platoul Bucegi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH