23 ianuarie 2022
No menu items!

TVA redus la 5% pentru lemnele de foc!

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi două legi potrivit cărora TVA-ul pentru lemnele de foc și livrarea acestora va scădea la 5% de la 19%” a precizat senatorul liberal prahovean Roberta Anastase.

Primul act normativ prevede scăderea TVA pentru lemne de foc de la 19% la 5% şi are ca scop ajutorarea persoanelor vulnerabile, din zonele rurale, care încă se mai încălzesc cu lemne. Cota redusă de TVA de 5% este aplicată pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, se precizează în propunerea legislativă. Celălalt act normativ promulgat de către şeful statului prevede că TVA de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%, arată expunerea de motive a proiectului de lege adoptat de deputaţi şi promulgat de preşedintele Iohannis.

Românii vor beneficia de un preț mai mic pentru acest combustibil, fiind vorba despre livrarea de lemne de foc precum butuci, trunchiuri etc. În mediul rural, 85% dintre români folosesc lemnele pentru încălzire, în vreme ce procentul total de gospodării în care se folosește lemnul pentru încălzire este de 45%”, mai spune parlamentarul prahovean Roberta Anastase.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH