19 iulie 2024
No menu items!

COPIII DIN CREŞELE PLOIEŞTENE FLĂMÂNZEAU! MUSACA FĂRĂ CARNE ŞI PASTE FĂRĂ BRÂNZĂ

Cele mai vizualizate articole

Copiii din creşe ploieştene flămânzeau! Aceasta este concluzia care poate fi desprinsă din datele prezentate de procurori în instanţă.

„Până la data analizării propunerii, a rezultat faptul că administratorii creşelor au calitatea de gestionari şi sustrag bunuri alimentare şi nealimentare împreună cu cel puţin încă două persoane din cadrul creşelor. (…) În mod mormal, ar trebui să pregătească hrana pentru copiii din cadrul creşelor pe baza meniului aprobat de directorul instituţiei, meniu ce ar trebui alcătuit în baza unor norme privind necesarul caloric pentru copii cu vârste între 11 luni şi 3 ani. În realitate, ulterior ridicării produselor alimentare din magazia unităţii, acestea se împart în trei şi cu alimentele ce rămân se prepară hrana. De multe ori, persoane din cadrul creşelor au afirmat telefonic <îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce>, <copiii ăştia nu au văzut copan de la începutul anului> sau <musaca fără carne şi paste fără brânză>. De asemenea, se discuta despre carnea de vită şi apa minerală, produse care nici nu au fost trecute prin creşă, ci însuşite de angajaţi, fără întocmirea documentelor care să ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru prepararea hranei”, spun procurorii.

Îmbuibatele care furau din hrana micuţilor, sub protecţia şi cu concursul directoarei Centrului Creşe, Angelica Fodor, profitau de vârsta copiilor înscrişi care au între 11 luni şi 3 ani şi de faptul că aceştia nu pot aprecia calitatea hranei oferite şi nici nu au capacitatea necesară să comunice faptul că într-o anumită zi nu au avut la masă carne, peşte, kinder sau alte produse mai scumpe din meniul zilnic.

Aceste produse, aşa cum rezultă din probele existente la dosar, erau sustrase în cantităţi mari, iar alimentele preparate în absenţa acestora nu asigură aportul nutritiv necesar dezvoltării normale a copiilor.

Reamintim că Angelica Fodor, arestată iniţial în acest dosar, a fost pusă azi în libertate, Curtea de Apel Ploieşti invocând faptul că speţa este de competenţa DNA.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies