19 iulie 2024
No menu items!

DNA INTRĂ PE FIR ÎN DOSARUL CREŞELOR DIN PLOIEŞTI

Cele mai vizualizate articole

Ancheta din dosarul care vizează angajaţi ai Centrului de Creşe din Ploiesti şi ai creşelor din oraş a fost preluată de DNA, ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti. Este vorba despre speţa care se referă la furtul alimentelor şi al unor produse nealimentare din creşe.

Curtea de Apel a decis, zilele trecute, că fosta şefă a Centrului Creşe, Angelica Fodor, nu poate fi arestată pentru că a fost încălcată competenţa DNA. În acest context, speţa a fost declinată în favoarea procurorilor anticorupţie.

Reamintim că în acest dosar au fost făcute 20 de percheziţii- şapte la instituţii publice şi 13 la domiciliile unor persoane angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu.

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare. De asemenea, în aceeaşi perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă”, spun anchetatorii.

În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care ar fi provenit din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei.

Angelica Fodor a fost iniţial arestată preventiv, mandatul fiind însă anulat de Curtea de Apel Ploieşti, care a invocat încălcarea competenei DNA.

După debutul întregului scandal şi reţinerea sa, Angelica Fodor a demisionat din funcţie.

Ancheta de până acum a scos la iveală faptul că pur si simplu copiii- cu vârste cuprinse între 11 luni şi 3 ani- pur şi simplu flămânzeau, în timp ce angajaţii se îmbuibau cu hrana care se cuvenea celor mici: „copiii ăştia nu au văzut copan de la începutul anului”, „îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce” spuneau unii angajaţi.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies