18 mai 2022
No menu items!

Djokovici ”eliminat” de la Australian Open!

Cele mai vizualizate articole

Novak Djokovici nu a mai reușit să câștige în Australia!  Viza sa a fost anulată definitiv!

Judecătorii au luat această decizie, în unanimitate, în jurul orei 9:00, ora României.

Jucătorul sârb va trebui să părăsească cât mai curând Australia, iar o nouă participare la Australian Open o va putea face abia peste trei ani.

Amintim că Novak Djokovic a cerut și a obținut inițial de la autoritățile australiene o scutire medicală de la obligativitatea de a fi vaccinat, pentru a intra în țară și pentru a participa la Australian Open. Ulterior, s-a dovedit că motivul medical invocat a fost tocmai acela că fusese testat pozitiv de Covid pe 16 decembrie.
Ca urmare a reacției vehemente a opiniei publice din Australia, autoritățile de frontieră i-au anulat inițiat viza lui Novak Djokovic și i-au cerut să părăsească țara, chiar în ziua în care a ajuns. El a contestat însă decizia în instanță și a câștigat, judecătorul considerând că poliția de frontieră nu a respectat procedura și nu i-a acordat suficient timp să-și apere dreptul de a-și păstra viza.
După decizia instanței, jucătorul a primit permisiunea de a intra în țară și a început antrenamentele pentru turneul de la Melbourne, dar autoritățile și presa din Australia au continuat investigațiile legate de parcursul său, menționând din start că ministrul Imigrației poate folosi dreptul de a-l expulza totuși pe Djokovic și de a-i interzice intrarea pentru trei ani pe teritoriul Australiei.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, în baza unei prerogative excepționale conferite acestuia de legislația acestei țări, a luat decizia de ridicare a vizei, pe care jucătorul sârb a contestat-o. Noul proces, cu trei judecători, a început în jurul orei 1:00, ora României.

Numărul 1 ATP a apărut duminică (ora Australiei) în fața unui complet de trei judecători ai Curții Federale australiene. Magistrații aveau pe masă două soluții: să-l trimită acasă pe tenismenul antivaccinist, care a mințit în formulare, sau să îi dea șansa de a obține cel de-al 10-lea titlu la Australian Open și al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei, ceea ce l-ar face cel mai de succes jucător de tenis masculin din istorie. Cei trei judecători au fost separați unul de celălalt și au ascultat pledoariile de la distanță. Potrivit BBC, ei nu numai că s-au aflat în trei săli diferite, ci și în trei orașe diferite: Sydney, Adelaide și Melbourne. Audierile au fost transmise prin videoconferință, dar nu a existat permisiunea de a fi difuzate public prin mass-media. Semn al uriașului interes stârnit de caz, 45.000 de persoane erau conectate la streamul video chiar înainte de a începe procesul. După ce au fost prezentate toate dovezile, de ambele părți, judecătorii au analizat acest caz, iar verdictul este definitiv – nu mai există nicio cale de atac. Judecătorii au respins apelul făcut de Djokovic făcut pentru anularea deciziei de suspendare a vizei. Decizia a fost luată în unanimitate. Astfel, liderul ierarhiei ATP va fi obligat să părăsească Australia și este obligat să plătească cheltuielile de judecată.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MJ CAUTĂ ÎNCĂ 11 CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR EUROPEAN DELEGAT ÎN ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH