18 mai 2022
No menu items!

Nicolae Ciucă este noul președinte PNL!

Cele mai vizualizate articole

Liberalii și-au ales noul președinte al partidului, într-un congres extraordinar, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia din funcție. Singurul candidat a fost premierul Nicolae Ciucă, iar la acest congres au fost prezenți în jur de1.300 de delegați.

Nicolae Ciucă și-a prezentat viziunea sa de conducere a PNL, prin moțiunea „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică” . Ciucă a declarat că deși nu are atâta experiență în politică și nici vechime în partid, este pregătit să își asume funcția de conducere. Ciucă a vorbit de asemenea despre necesitatea reformelor, despre intrarea României în spațiul Schengen, dar și despre războiul din Ucraina: ”Am scris pe prima pagină a moţiunii că am făcut acest demers conştient că forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului e dată de primari, de consilieri, de preşedinţii consililor jdueţene, de senatori şi deputaţi, dar mai ales e dată de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie pentru că am încredere în experienţa dumneavoastră.Trebuie să mergem înainte, dar nu oricum, ci mai uniţi, mai competenţi şi mai eficienţi. Cum facem asta? Prin noi înşine. Împreună trebuie să stabilizăm situaţia şi să modernizăm România.

Traversăm o situaţie de criză continuă, doi ani de pandemie, creşterea preţurilor la energie şi gaze, la bunurile de consum, la carburanţi, creşterea inflaţiei şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, şi criza de securitate generată de invazia ilegală şi neprovocată a forţelor armate ruse în Ucraina. Războiul din Ucraina a creat o criză umanitară pe care o gestionăm cum se cuvine. Sprijinim cetăţenii ucraineni care au intrat şi încă intră în ţara noastră, pentru ca aceştia să beneficieze de solidaritatea şi ospitalitatea românilor. Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de provocare dar generozitatea şi empatia românilor au impresionat pe toată lumea. Dragi români, vă mulţumesc, încă o dată!

Avem PNRR – 30 de miliarde de euro, cadrul financiar multianula 2021-2027 şi PNI Anghel Saligny. Am discutat săptămâna trecută cu toţi cei responsabili în acest domeniu şi le-am cerut să vadă complementaritartea dintre aceste programe, să nu cheltuim banii fără rost, să asigurăm convergenţa astfelînctâ să pute să înlăturăm diferenţa dintre judeţe, dintre regiuni, dintre rural şi urban şi mai ales să diminuăm şi dacă se poate să nu mai existe deloc diferenţa între noi şi ţările din vest”.

După numărătoarea voturilor reprezentanților liberali la Congres, rezultatul a fost: voturi 1.120 voturi valabil exprimate,1.060 voturi pentru, 60 voturi nule.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MJ CAUTĂ ÎNCĂ 11 CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR EUROPEAN DELEGAT ÎN ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH