29 iunie 2022
No menu items!

MINISTERUL JUSTIŢIEI A PRIMIT CEREREA AUTORITĂŢILOR BULGARE PRIVIND CONDIŢIILE DE DETENŢIE DE CARE AR BENEFICIA UDREA ÎN ROMÂNIA

Cele mai vizualizate articole

Ministerul Justiţiei anunţă ca a primit cererea autorităţilor judiciare din Bulgaria cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în cazul extrădării. Răspunsul urmează să fie pregătit de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi va fi trimis de Tribunalul Bucureşti.

„Cererea a fost înaintată de îndată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea soluţionării. Administraţia Naţională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiţiei care, conform legii, îl va înainta Tribunalului Bucureşti, ca instanţă emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul Bucureşti îl va comunica ulterior autorităţilor bulgare, asigurând şi traducerea acestuia”, se precizează într-un comunicat al MJ.

Ministerul Justiţiei spune că acordă constant asistenţă tuturor autorităţilor române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competenţelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenţei organelor judiciare.

De asemenea, ministerul manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu garanţia respectării rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, se află în custodia autorităţilor Bulgaria, fiind prinsă în ţara vecină după ce a fost dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute” – 6 ani închisoare.

Tot în acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH