18 mai 2022
No menu items!

Primăriile pot solicita fonduri pentru construcția de clădiri eficiente energetic, vehicule nepoluante, stații de reîncărcare și piste de biciclete

Cele mai vizualizate articole

De luni, autoritățile publice locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților și a unei infrastructuri moderne și prietenoase cu mediul – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce a apărut, în Monitorul Oficial nr. 467/10.05.2022, Ghidul solicitantului finalizat pentru acest fond. Cererile vor putea fi depuse în mod transparent, digital, online, pe platforma pregătită de Ministerul Dezvoltării, cu ajutorul unei suprafețe dedicate, care funcționează deja pentru depunerea cererilor pentru Valul renovării, program finanțat de minister prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aplicația digitală va fi deschisă, pentru familiarizare, astăzi, 11 mai, a mai spus ministrul, menționând că cererile depuse de astăzi și până pe 16 mai, ora 10:00, vor avea scopul de a familiariza beneficiarii cu platforma, iar încărcarea și accesarea Fondului Local se vor putea face doar după deschiderea oficială a apelurilor, din 16 mai. Cererile de finanțare pot fi depuse până pe 30 iunie, fondurile sunt prealocate pe fiecare categorie de UAT, dar fiecare categorie de investiție are un buget maxim, care nu poate fi depășit.

Pentru a asigura dezvoltarea echitabilă a localităților, în această schemă de finanțare sunt prevăzute fonduri prealocate, garantate pentru fiecare comună, oraș, municipiu care depune solicitări de finanțare pentru investițiile ce pot fi accesate. Astfel suma prealocată este de 12.350.000 euro pentru municipiul București și 12.155.000 euro pentru fiecare sector în parte, fiecare comună are o sumă prealocată în valoare de 324.770 euro, fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro, fiecare reședință de județ – 12.493.000 euro, în timp ce, pentru celelalte municipii, suma este de 4.193.550 euro.

După cum este cunoscut, din Fondul Local, comunitățile locale, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel național, în total 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Anterior publicării Ghidului solicitantului, a fot publicat și Ordinul de ministru pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat necesare implementării apelurilor de proiecte din Fondul Local.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL ÎN CENTRUL PLOIEŞTIULUI. 4 PUŞTANI SUNT CERCETAŢI DE POLIŢIŞTI

Un scandal în care au fost implicaţi patru puştani a avut loc în zona Palatului Culturii din municipiul Ploiești,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH