29 martie 2023
No menu items!

OMV Petrom finanțează ”Fondul Prahova pentru Educație” cu scopul a susține idei și proiecte în domeniul educațional

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, la Ploiești, a avut loc lansarea programului „Fondul Prahova pentru Educație”. Alături de organizatori, Fundația Comunitară Prahova și OMV Petrom, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Prefectura Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, dar și cadre didactice, reprezentanți ai unor ONG-uri.

Fundația Comunitară Prahova lansează „Fondul Prahova pentru Educație”, un fond de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitara Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România, pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Pentru a atinge obiectivul programului, de a activa comunități în jurul unor inițiative de educație, finanțările vor fi acordate sub formă de granturi pe baza unui concurs de proiecte.

OMV Petrom sprijină activitățile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma 30.000 lei prin contribuția Poerner Romania, partener de business OMV Petrom. Scopul fondului este de a finanța anul acesta între 7 și maxim 10 proiecte medii și mari educaționale din județul Prahova, proiecte ce transformă comunitatea și oferă un mediu propice dezvoltării copiilor. Primul apel de proiecte are loc în perioada 26 mai – 26 iunie 2022.

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom: „Educația este unul dintre domeniile în care trebuie să investim în mod constant pentru că astfel investim în viitorul nostru. Fondul Prahova pentru Educație este o astfel de investiție în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să activăm membrii comunității astfel încât să contribuim împreună la îmbunătățirea sistemului educațional local. Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova susținem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile. Le urăm succes tuturor aplicanților și sperăm ca proiectele câștigătoare să aibă un impact semnificativ în comunitățile locale.”

Isabela Alexe, Director executiv Fundația Comunitară Prahova: „De 9 ani suntem martori implicați ai dezvoltării comunitare, am văzut schimbări concrete atunci când oamenii cu inițiativă pun împreună idei și fapte. Susținerea educației este una dintre direcțiile principale de activitate ale Fundației Comunitare Prahova. Pentru a ne atinge obiectivele ambițioase este nevoie de mulți ani de lucru și colaborare între principalii actori locali: companii puternice, autorități locale implicate, Inspectoratul Școlar Județean și societatea civilă. Apreciem implicarea și mulțumim pentru colaborare Prefecturii Prahova, Consiliului Județean Prahova, Primăriei Municipiului Ploiești, Inspectoratului Școlar Județean Prahova.”

Fondul Prahova pentru educație este un pas important în această direcție, prin care ne asumăm colaborarea pentru educația și viitorul copiilor noștri, cât și pentru educația comunității în care trăim.

Fondul Prahova pentru Educație” și-a propus să susțină proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.

Această inițiativă are la bază concluziile analizei desfășurată in perioada februarie – martie 2022 printr-o consultare a comunității locale, care și-a propus identificarea nevoilor cu privire la sistemul educațional din judetul Prahova. Mai multe detalii aici.

Detalii despre Fondul de finanțare, ghidul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/și pe site-ul Fundației Comunitare Prahova și pe pagina de Facebook a Fondului.

(P)

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH