28 iunie 2022
No menu items!

INCENDIU DE PĂDURE DIN CAUZA UNUI TRĂSNET ŞI ATV RĂSTURNAT ÎN RÂPĂ! (EXERCIŢIU ISU)

Cele mai vizualizate articole

Un amplu incendiu de pădure a izbucnit pe raza judeţului Prahova din cauza unui trăsnet, pe fondul unei instabilităţi atmosferice accentuate.

În plus, patru adulţi dintr-un grup de şapte persoane, care se deplasau cu ATV-ul pe un drum forestier, au căzut într-o râpă la o adâncime de aproximativ 15 m.

Acesta este scenariul nui exerciţiu tactic care are ca scop pregătirea pompierilor şi testarea capacităţii de reacţie, dar şi modul de organizare şi implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Exerciţiul de mare amploare se va desfăşura în perioada 23 – 24 iunie, începând cu ora 09:00.

Conform scenariului, incendiu are loc la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana şi Câmpina.

Cu un scenariu dinamic şi în continuă schimbare, aşa cum se întâmplă în situaţiile reale, exerciţiul va urmări modul de lucru integrat al salvatorilor, dar şi verificarea procedurilor de intervenţie în situaţiile simulate, precum şi identificarea aspectelor ce trebuie perfecţionate, atât procedural, cât şi individual.

Exerciţiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forţe şi mijloace în teren dar şi cu convocarea CJSU (Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) şi cu activarea CJCCI (Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei).

Având în vedere amploarea scenariului se va organiza un Punct Operativ Avansat (tabără pe timpul nopţii ) care va coordona situaţiile operative şi va testa capacitatea de răspuns a jucătorilor.

Totodată, 83 de pompieri militari şi gradaţi profesionişti cu 17 autospeciale de intervenţie, precum şi o tabără mobilă, un container multirisc şi opt motompompe vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Urșii revin în Breaza și Sinaia!

Se pare că urșii au devenit o ”normalitate” pe străzile din localitățile montane de pe Valea Prahovei. Și în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH