19 martie 2024
No menu items!

O aeronavă a Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea incendiului de pădure din județul Vâlcea

Cele mai vizualizate articole

Un incendiu uriaș de pădure a izbucnit, ieri,  pe Muntele Zănoaga Câinenilor, în județul Vâlcea. Pentru stingerea flăcărilor, sâmbătă seara, la fața locului a fost trimis un avion Spartan. Aeronava ce aparține Forțelor Aeriene poate transporta șase mii de litri de apă, – șase containere – la fiecare trecere.

ISU Vâlcea anunțat că echipele de intervenție au fost mobilizate de vineri seara pentru stingerea unui incendiu de pădure ce izbucnise în comuna Câineni. În primă fază, flăcările cuprinseseră stratului de frunze uscate de la sol. Ulterior, flăcările s-au extins, manifestându-se în Punctul Izvorul Alb, pe o suprafaţă estimată la 45 de hectare.

„Ard buturugile dintre brazi şi vegetaţia uscată cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. Echipele de pompieri au ţinut incendiul sub supraveghere pe timpul nopţii, operaţiunea de stingere fiind reluată în această dimineaţă după ivirea zorilor. Pe lângă forţele existente la locul incendiului, în această dimineaţă se suplimenteaza forţele cu 38 de pompieri.” a anunțat ISU Vâlcea .

Aeronava C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acționează, începând de astăzi, 6 august, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona montană – Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea.

 

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua și în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcție de situația concretă din teren.

 

 Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MIROS SUSPECT PE SCARA UNUI BLOC DIN PLOIEŞTI. TREI PERSOANE AU ACUZAT PROBLEME RESPIRATORII

Opt persoane au fost evacuate, în această seară, după ce pe casa scării unui bloc cu 8 etaje de...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies