23 aprilie 2024
No menu items!

Inimaginabil! În stațiunea tineretului mâncarea era… de pe vremuri, nu ca pe vremuri! Inspectorii ANPC au avut nevoie de ajutorul mascaților!

Au fost descoperite șase tone de alimente expirate!

Cele mai vizualizate articole

De neimaginat ce au putut descoperi inspectorii ANPC la Costinești. Iar pentru asta au fost nevoiți să apeleze la forțele de ordine! Acestea au fost solicitați de inspectorii ANPC, care au fost împiedicați, ieri seară, să facă verificări. Ușile le-au fost închise în față de angajații localurilor. Când au reușit să intre, aceștia au găsit numeroase nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de 2-3 ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Este vorba de un operator economic, dar care avea 14 locații în stațiune.

”Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație. Au fost găsite tone carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată. Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau 3-4 ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019”, a declarat președintele ANPC.

Potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă, 6 august, poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au au pus în aplicare sâmbătă un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii, precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate. La acțiune au participat poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

„În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii”, se arată în comunicatul transmis de oamenii legii.

După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

INCIDENT PE STADIONUL „ILIE OANĂ”, LA MECIUL PETROLUL PLOIEŞTI-UTA ARAD

Un incident a avut loc, în această seară, pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, la meciul dintre echipele FC...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies