18 aprilie 2024
No menu items!

MII DE DOSARE DE CORUPŢIE S-AR PUTEA ÎNCHIDE. UDREA „SCAPĂ” CU PRESCRIPŢIA

Cele mai vizualizate articole

ICCJ a emis, azi, o decizie privind aplicarea hotărârilor Curţii Constituţionale referitoare la prescrierea faptelor care, conform magistraţilor, va duce la încetarea procesului penal sau la clasarea în mii de cauze.

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv.
Magistraţii spun că această decizie va afecta mii de dosare aflate pe rolul instanţelor sau în anchetă la procurori, iar inculpaţii vor scăpa de condamnare sau acuzaţii, ca urmare a prescrierii faptelor.

Elena Udrea ar urma să beneficieze de deciziile ÎCCJ privind privind prescrierea faptelor penale în două dintre dosarele în care este judecată – Hidroelectrica şi cel privind finanţarea campaniei prezidenţiale din anul 2009, în care este implicată şi Ioana Băsescu. Primul dosar este în stadiul de judecată, pe fond, iar al doilea – în apel.

Elena Udrea ar rămâne însă puşcărie, cu condamnarea de 6 ani de detenţie în dosarul Gala Bute, a explicat avocata ei pentru G4media.ro, întrucât fostul ministru a fost condamnat în mai 2018, înainte de data intrării în vigoare a primei decizii CCR (iunie 2018).

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PREDOIU: SCHENGEN ESTE UN DOSAR IMPORTANT NU DOAR PENTRU ROMÂNIA, CI PENTRU EUROPA

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că dosarul Schengen nu este important doar pentru România, ci şi pentru...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies