1 februarie 2023
No menu items!

OPC A DECIS: MARFA DIN MAGAZINELE HUMANA- NECURĂŢATĂ CONFORM LEGII

Cele mai vizualizate articole

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au stabilit că marfa pe care au găsit-o în depozitul lanţului de magazine second hand Humana, dar şi în două magazine din Ploieşti nu este curăţată aşa cum prevede legea.

Acțiunile de control s-au desfăşurat la depozitul operatorului și la două magazine din Ploiești. În urma acestora s-a concluzionat că mărfurile aflate la data controlului în depozitul operatorului economic, respectiv în cele două magazine nu sunt curăţate conform prevederilor legale în vigoare dispunându-se măsura complementară de interzicere de punere pe piaţă pentru produse în valoare de peste 2,1 milioane lei. Totodată, din documentele prezentate, nu se poate verifica trasabilitatea mărfurilor care pleacă din depozit către magazine pe loturi

Operatorul economic a fost sancţionat cu 4 amenzi în valoare totală de 12.000 lei. De asemenea, a fost informată Garda de Mediu Prahova în vederea dispunerii de măsuri, conform competenţelor.

Reamintim că, în urmă cu 10 zile, OPC anunţa că o acţiune de control a avut loc la depozitul SC Humana People to People SRL Ploieşti, importator de articole second hand.

Atunci s-a constatat că documentele care atestă efectuarea operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie nu erau în conformitate cu prevederile legale.

În acest context, până la finalizarea verificărilor, s-a dispus oprirea de la punerea pe piaţă a întregului stoc de marfă aflat în depozitul operatorului economic, fiind vorba despre 179.000 kilograme de produse în valoare de peste 2.000.000 lei.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

HIDRO PRAHOVA oprește apa în municipiul Câmpina pentru remedierea unei defecțiuni accidentale

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în municipiul Câmpina, în data de 2 februarie 2023, între...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH