19 martie 2024
No menu items!

Ultima zi a anului vine cu o veste tristă pentru creștinii catolici: fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani!

Va fi pentru prima dată în istorie când un Papă în funcție va oficia ceremonia de înmormântare a unui alt Papă

Cele mai vizualizate articole

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă dimineață, 31 decembrie 2022, la 95 de ani. Biroul de presă al Sfântului Scaun a anunțat că Papa Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă dimineața la ora 9:34, în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae, pe care Papa emerit, în vârstă de 95 de ani, și-a ales-o ca reședință după ce a renunțat la funcția papală în 2013. Benedict al XVI-lea, în latină Benedictus PP. XVI, născut Joseph Alois Ratzinger (n. 16 aprilie 1927 Marktl, Bavaria, Republica de la Weimar – d. 31 decembrie 2022, Vatican) a fost al 265- lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în Conclavul din 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. A fost primul papă german după 482 de ani (ultimul papă germanic a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523). Înaintea alegerii sale ca papă, între 1957 și 1977, Joseph Ratzinger a activat timp de douăzeci de ani ca profesor de Teologie la universitățile din: München, Bonn, Münster, Tübingen și Regensburg. În anul 1977 a devenit arhiepiscop de München și a fost ridicat la rangul de cardinal de papa Paul al VI-lea. În anul 1982 a fost chemat la Roma și numit de papa Ioan Paul al II-lea în funcția de prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, președinte al Comisiei Pontificale Teologice Internaționale și al Comisiei Biblice Pontificale. Din 2002 până la alegerea ca papă în aprilie 2005, a fost decan al Colegiului Cardinalilor. În data de 11 februarie 2013 a anunțat retragerea sa din funcția de papă, cu începere din data de 28 februarie 2013. Noul său titlu a fost acela de „papă emerit”. Când Benedict al XVI-lea a demisionat în 2013 invocând bătrânețea, a devenit primul papă în 600 de ani care a renunțat la această funcție. S-a ajuns la situația ca în apropiere de Vatican să trăiască doi papi, deoarece Benedict a locuit în Grădinile Vaticanului la mănăstirea Mater Ecclesiae și a apărut ocazional alături de succesorul său. „Nu am mai avut până acum o astfel de situație în care un papă în viață va ajuta la îngroparea unui papă care a murit”, a spus istoricul catolic John McGreevy, scrie BBC. Deja de câteva zile, starea de sănătate a Papei Emerit s-a înrăutățit din cauza înaintării în vârstă, așa cum raportase Biroul de presă în actualizările sale privind evoluția situației, mai arată sursa citată.Cotidianul catolic La Croix publicase ştirea că Benedict era tratat pentru probleme renale. Vaticanul nu a comentat aceste informaţii, însă precizase recent că situaţia se află sub control, arată agerpres. Funeraliile celui de-al 265-lea papă sunt aşteptate să fie oficiate de succesorul său, Francisc, la Roma, un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice la care ar putea participa zeci de mii de persoane, inclusiv şefi de stat.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MIROS SUSPECT PE SCARA UNUI BLOC DIN PLOIEŞTI. TREI PERSOANE AU ACUZAT PROBLEME RESPIRATORII

Opt persoane au fost evacuate, în această seară, după ce pe casa scării unui bloc cu 8 etaje de...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies