29 martie 2023
No menu items!

MAPN REITEREAZĂ: ŞTIRILE DESPRE PREGĂTIRI PENTRU MOBILIZAREA REZERVIŞTILOR SUNT FALSE!

Cele mai vizualizate articole

 

Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că informaţiile referitoare la aşa-zise „pregătiri” pe care sistemul naţional de apărare le-ar face pentru mobilizarea rezerviştilor sunt ştiri false şi manipulatoare, lansate în contextul războiului din Ucraina.
Drept „dovezi” pentru susţinerea informaţiilor de acest gen apărute în spaţiul public sunt invocate o serie de ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare emise recent de unele centrele militare de sector ale Capitalei.
„Emiterea ordinelor de chemare pentru clarificarea situaţiei militare de către centrele militare reprezintă o procedură de rutină, prevăzută de Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare (art. 51). Aceste documente sunt înmânate, conform art. 45, alin. (1) lit. a) din aceeaşi lege, de către reprezentanţii structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Precizăm că actualizarea bazelor de date a rezerviştilor reprezintă o activitate pe care centrele militare judeţene sau de sector o desfăşoară permanent, la termenele prevăzute de lege. Aplicarea procedurilor prevăzute de legea citată nu are legătură cu situaţia de securitate din apropierea graniţelor României. Anual, centrele militare judeţene sau de sector emit pe numele unor rezervişti militari câteva mii de astfel de documente, în funcţie de nevoile de actualizare a bazei de date. Nu este pentru prima dată când, în contextul generat de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, sunt semnalate ştiri false şi acţiuni de dezinformare pe tema generală a aşa-ziselor pregătiri pentru reluarea încorporărilor sau mobilizarea cetăţenilor români cu obligaţii militare, ori în legătură cu aşa-zisa implicare a României în război. Cel mai probabil, intenţia din spatele acestor manipulări este de inducere a confuziei, panicii şi incertitudinii în rândul populaţiei din ţara noastră, pe baza unor speculaţii şi interpretări care nu au legătură cu realitatea. Reiterăm recomandarea ca, înainte de a redistribui ştiri apărute în spaţiul virtual ce prezintă un vădit caracter alarmist sau cu potenţial de a genera panică şi îngrijorare, să le verificăm din surse credibile”, transmite MApN.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH