29 martie 2023
No menu items!

Senatul României a lansat Ghidul pentru “Prevenirea situațiilor de violenta asupra copiilor și tinerilor din centrele rezidențiale”

Cele mai vizualizate articole

Astăzi a fost lansat, la Senatul României, Ghidul pentru “Prevenirea situatiilor de violenta asupra copiilor si tinerilor din centrele rezidentiale”. Ghidul a fost realizat alături de Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) după ce au fost identificate viciile sistemice care au contribuit la înfăptuirea abuzurilor sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC. Anul trecut a fost înființată Comisia specială de anchetă care să investigheze cazurile abuzurilor sexuale şi fizice asupra minorilor. Comisia de anchetă a concluzionat, în raportul realizat, că în intervalul 2020-aprilie 2022 au fost 185 de dosare penale care privesc abuzuri asupra copiilor.

Prezentă la această lansare, Robeerta Anastase, senator liberal prahovean, a declarat: ”Am participat, astăzi, la lansarea ghidului pentru “Prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și tinerilor din centrele rezidențiale”.

Ghidul este realizat la inițiativa Grupului parlamentar PNL din Senatul României , de Comisia de Ancheta a Senatului privind investigarea abuzurilor sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor și de Institutul Român pentru Drepturile Omului.

Obiectivul acestui demers este de a creste nivelul informării copiilor și tinerilor cu privire la drepturile pe care le au, dar și identificarea cailor de acțiune în ipoteza încălcării acestor drepturi. Totodată, acest ghid este menit sa contribuie la dezvoltarea serviciilor de îngrijire astfel încât acestea să respecte standardele de calitate în materie”.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

NICOLETA CRĂCIUNOIU NU MAI ESTE ȘEFA DIRECȚIEI ECONOMICE A PRIMĂRIEI PLOIEȘTI. CUM A CONCEDIAT-O VOLOSEVICI

Nicoleta Crăciunoiu nu mai este șefa Direcției Economice a Primăriei Ploiesti! Primarul Andrei Volosevici i-a desfăcut contractul de munca după...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH