2 iunie 2023
No menu items!

Trofeul ”Vocea Prahovei” pleacă anul acesta la București! Maria Georgiana Răducanu este câștigătoarea celei de a VII-a ediții a Festivalului!

Cele mai vizualizate articole

Aseară a avut loc cea de a șaptea ediție a Festivalului de muzică ușoară ”Vocea Prahovei”, care a fost cea mai bună ediție a acestui festival la care au participat 50 de concurenți.Competiția a fost una de excepție, voci foarte bune, interpretări inedite, care au pus în dificultate juriul festivalului. Festivalul a început cu un omagiu adus Reginei Rock and roll, Tina Turner, care, din păcate, ne-a părăsit pe 24 mai.

Dacă în alți ani existau concurenți care se detașau vizibil față de ceilalți, iată că anul acesta valoarea celor prezenți a fost una crescută. Asta se vede și din faptul că au venit interpreți din județe îndepărtate de Prahova: Alba, Botoșani, Bihor. Pe lângă aceștia și cei din Prahova, au mai fost prezenți soliști din București, Brașov, Buzau, Ialomița.

Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară ”Vocea Prahovei” este organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova, sub patronajul Consiliului Județean Prahova.

Impresionant! Asta pot spune despre actuala ediție a Festivalului. Nu mă așteptam, mai ales după repetiții, să descopăr voci atât de bune. Emoțiile și-au spus cuvântul în concurs, dar pot spune că ediția din acest an a fost cea mai bună. Ceea ce mă bucură este faptul că au fost mulți interpreți care, pe lângă voce, au avut și o apariție scenică de excepție, Pentru că pe scenă contează și cum transmiți mesajul tău muzical, iar asta este o combinație a vocii cu mișcarea scenică și chiar cu vestimentația. Iar la această ediție am avut parte de competitori care au venit cu un ”pachet” întreg. Asta cred că a contat mai mult în departajarea făcută de juriu, când a trebuit să facă un clasament. Vorbim totuși de un concurs, iar cei care au avut o zi mai bună au câștigat! Vreau să le mulțumesc părinților, care știu că fac multe sacrificii pentru acești copiii minunați și nu este deloc ușor. Să vii de la sute de kilometri la festivalul nostru este un efort pe care îl apreciez, dar mai mult apreciez faptul că acești părinți au încredere în această pasiune a copiilor lor și sunt mereu alături de ei. Vreau să mulțumesc și colegilor mei de la Centru Județean de Cultură Prahova, care mi-au fost alături și în acest an pentru a putea duce cu bine o nouă ediție a Festivalului”, ne-a declarat coordonatorul artistic al Festivalului, solista și profesoara de canto Raluca Ocneanu.

Carina Veghiu, câștigătoarea de anul trecut, care în urmă cu doar o săptămâna a fost unul dintre finaliștii concursului ”Românii au talent”(PRO TV), a susținut un recital prin care a ridicat sala în picioare și a demonstra că are un viitor în lumea muzicală românească.

Pentru că regulamentul festivalului nu a permis acordarea de premii ex- aequo, juriul a acordat șase premii speciale, plus un premiu special al juriului, care constă într-o sesiune de înregistrări audio la studioul LUNAtech SOUND. Juriul a fost compus din: Bogdan Negroiu(El Negro), solist vocal, compozitor, textier, producător muzical, organizator de concursuri; Mădălina Cernat, solistă vocală, profesoară canto, colaborator al teatrului de revistă ”Majestic” Ploiești; Violeta Barac (Președintele juriului), solist vocal, prezentator, artist al filarmonicii ”Paul Constantinescu” Ploiești.

Palmaresul Festivalului:

Premiul special: Miruna Patricia Dumitrache(Ploiești), Maria Muraru Stan(Botoșani), Alessia Bianca Ionescu(Ploiești), Nicoleta Alexandra Rizea Neamțu(Ploiești), Ana Rotar(Oradea), Vlădan Ana Maria(Ploiești);

Premiul III: Categoria 10-14 ani: Elena Briana Văduva (Ploiești) ; Categoria 15-18 ani: Alexandra Maria Stan Ploiești

Premiul II: Categoria 10-14 ani:Roberta Doris Giurcă (Buzău); Categoria 15-18 ani: Cristina Amalia Gheorghe Ploiești

Premiul I: Categoria 10-14 ani: Bianca Daria Mușat (Buzău); Categoria 15-18 ani:Andreea Briana Magdaș (Oradea)

Premiul special al juriului: Ștefan Matei Ene (Ploiești)

Trofeul Festivalului Vocea Prahovei: Maria Georgiana Răducanu (București).

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ÎN PRAHOVA- VIJELII, AVERSE TORENŢIALE ŞI GRINDINĂ

Meteorologii eu emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH