16 iulie 2024
No menu items!

CRIMĂ LA GRĂDINA BOTANICĂ/ 15 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU ATACATOR: „A PLECAT DE ACASĂ CU INTENŢIA CLARĂ DE A UCIDE”

Cele mai vizualizate articole

Tribiunalul Dolj a pronunţat, azi, sentinţa în cazul crimei de la Grădina Botanică Craiova.

Mario Alexandru Fojică, tânărul care, în vara anului trecut, a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul acesteia, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani.
„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, (…) – tentativa la omor calificat, (…) – port fără drept de obiecte periculoase, (…) – folosirea fără drept de obiecte periculoase (…). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.
Decizia nu este definitivă.
O adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite.
El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.
„În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracţională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale, atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridice a fost reţinută circumstanţa agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor. Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, spun anchetatorii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies