28 octombrie 2021
No menu items!

Klaus Iohannis câștigă alegerile la un scor zdrobitor în diaspora

Cele mai vizualizate articole

Alegerile prezidențiale au fost câștigate de Președintele României, Klaus Iohannis, la o diferență de 30% față de candidata PSD, Vasilica Dăncilă. Zdrobitoare a fost, însă, victoria acestuia în diaspora, unde Dăncilă a obținut doar 6% din votul românilor.

Deși la vot au venit aproape 50% dintre români, mai puțini ca în alți ani, scorul candidatului susținut de PNL a fost cel mai mare din ultimii 25 de ani. Cu 66% dintre voturile valabil exprimate, Klaus Iohannis va avea un nou mandat de președinte pentru o perioadă de 5 ani.

Spre deosebire de celelalte alegeri prezidențiale, când candidatul PSD a pierdut alegerile, de această dată, PSD a obținut majoritatea în doar 5 județe din țară, dar la o diferență foarte mică față de candidatul susținut de PNL. În timp ce, la ora 21.00, Klaus Iohannis își declara victoria, candidatul PSD, Vasilica Viorica Dăncilă nu și-a recunoscut înfrângerea.

Klaus Iohannis: „Romania a castigat astazi, dragi romani. Romania moderna, Romania europeana, Romania normala a castigat stazi. Romanii au fost eroii zilei de astazi, au mers intr-un numar impresionant sa voteze si acesta este cel mai important castig pentru ziua de astazi. Si aici o mentiune speciala pentru romanii din diaspora, care au mers in numar extraordinar de mare la vot.

Este cea mai categorica victorie obtinuta vreodata impotriva PSD-ului. Primesc aceasta victorie cu bucurie, cu multumire, cu modestie si cu incredere in Romania. Va promit astazi, aici, in aceasta seara, ca voi fi presedintele tuturor romanilor, si al celor care m-au votat, si al celor care nu m-au votat si al celor care nu au votat deloc, cu speranta, totusi, ca data viitoare vor merge la vot”.

Viorica Dancila: „Avem in acest moment un rezultat exit poll, vom face numaratoare paralela, pentru ca atunci vom sti cu adevarat rezultatele votului de astazi. Mai multe declaratii vom face dupa ce vom sti rezultatele finale”.

Conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central, în țară au votat 9.086.696 de români, iar în diaspora, luni, la ora 07.00, peste 944.000, ceea ce ar duce la o prezență totală la vot de 55%.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DOSARUL VACCINĂRILOR FICTIVE/INTERCEPTĂRI- „OAMENII NU VREA ÎNŢEPAŢI, VREA PATALAMAUA”

Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH